Περιφ. Συμβούλιο: Δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα για το νοσοκομείο

15:23 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ψήφισμα με το οποίο δηλώνει τη στήριξη του στη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου καθώς και σε όλους όσους συμβάλουν για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Δραζίνος.

Το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε τελικά διότι πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και η έγκριση του κρίθηκε τελικά στην ψήφο των παρόντων, τρεις από τους οποίους προτίμησαν να απέχουν. Πρόκειται για δύο συμβούλους από τη Ζάκυνθο και τον αντιπεριφερειάρχη Αλέκο Μιχαλά.

Προηγουμένως στο Π. Συμβούλιο αναπτύχθηκε

συζήτηση για το νοσοκομείο με αφορμή την ένταση των τελευταίων ημερών, στο ίδρυμα.

Ο Σ. Δραζίνος υπογράμμισε ότι παρά τα δύσκολα οικονομικά της εποχής μας γίνονται σοβαρές προσπάθειες από τη διοίκηση για την πρόσληψη προσωπικού, μονίμων γιατρών και επικουρικών καθώς και νοσηλευτριών, καθώς και το γεγονός ότι πλέον λειτουργεί ανεξάρτητα με δικούς του γιατρούς το τμήμα έκτακτων περιστατικών. Είπε επίσης ότι πλέον δεν υπάρχουν ελλείψεις υλικών μετά την οργάνωση των προμηθειών του ιδρύματος. Σήμερα, τόνισε, το νοσοκομείο είναι σε καλύτερη κατάσταση από το παρελθόν και οι εντάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα δεν οφείλονται στο ενδιαφέρον για τον ασθενή αλλά σε άλλους λόγους.

Ο Σπύρος Σπύρου είπε ότι έχει διαφορετική εικόνα για το νοσοκομείο, δεν αμφισβήτησε τις προσλήψεις αλλά μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού και δεν ενέκρινε το ψήφισμα.

Ο Θόδωρος Γουλής δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το ψήφισμα διότι ουσιαστικά θα είναι σαν να εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική. Δεν αμφισβήτησε τις προσλήψεις και το γεγονός ότι έχουν γίνει βήματα βελτίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα