Πάτρα : Μίκης Θεοδωράκης – Στέφανος Κορκολής

15:01 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την αυριανή συναυλία στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου με έργα Μίκη Θεοδωράκη, ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής βρίσκεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο διάσημος πιανίστας και συνθέτης επιστρέφει στην Πάτρα μετά από 24 χρόνια (είχε δώσει συναυλία στο Στάδιο της Παναχαϊκής) και δεν ξεχνά την πόλη , όπου σε ηλικία μόλις 7 ετών στο Ωδείο της, έδωσε ρεσιτάλ.

Είπε για αυτόν ο Μίκης Θεοδωράκης

: «Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για την μουσική μου , και το οφείλω αυτό στο Στέφανο Κορκολή . Και αυτό δεν είναι λόγια αλλά μια πραγματικότητα».

Όπως είπε -ο Στέφανος Κορκολής – ανακάλυψε τυχαία το συμφωνικό έργο του Μίκη πριν 5 χρόνια , σε μια εκπομπή της ΕΡΤ 3 :

«Αυτό το πράγμα που είδα με διαπέρασε . Ήταν σαν ηλεκτρικό ρεύμα .. Μετά από 2 μήνες μου προτάθηκε να συνθέσω τη μουσική για τη ζωή του Θεοδωράκη …Πλέον , έχουμε μια σχέση οικογενειακή –σχέση ζωής . Εγώ ανακάλυψα έναν καινούργιο μουσικό ωκεανό και μπήκα ολοκληρωτικά μέσα σε αυτό».

Μαζί με τον Σ.Κορκολή , η Σοφία Μανουσάκη , «μια αποκάλυψη μεγατόνων» όπως είπε ο Μίκης Θεοδωράκης για αυτήν ή το «απόλυτο μουσικό» σύμφωνα με την Μαρία Φαραντούρη.

Στη συναυλία, θα μετάσχουν και οι χορωδίες της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’, ΜΙΚΤΗ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], ΝΕΑΝΙΚΗ [Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου, πιάνο: Αλμπένα Πενκόβα], ΠΑΙΔΙΚΗ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά].

Η «Συνάντηση» , όπως είναι ο τίτλος της παράστασης , θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 το βράδυ , αλλά όπως ήταν αναμενόμενο είναι από χθες sold out.

Ο Στέφανος Κορκολής έπαιξε και η Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσε το τραγούδι «Του μικρού βοριά» , σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ Πάτρας.

Σύνταξη :Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα