Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γ. Σούρλα για τους άταφους ήρωες του 1940

21:08 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου παρέστη στη σημερινή παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα, με τίτλο «Το εθνικό χρέος για τους άταφους ήρωες του 1940″, στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επιζώντες του έπους του ’40 και συγγενείς τους. Ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι αποτελεί εθνική εκκρεμότητα

το γεγονός ότι παραμένουν άταφοι ήρωες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου μεταξύ των οποίων και 189 από τη Μαγνησία.

«Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και να ζητήσουμε τη συνδρομή του στον αγώνα που ξεκίνησε εδώ και 10 χρόνια και στις παρεμβάσεις που γίνονται για να έχουμε αποτέλεσμα», τόνισε ο πρώην υπουργός. Επισήμανε ότι και το πρώτο αλλά και το δεύτερο βιβλίο αναφορικά με το θέμα, βασίζονται σε ιστορικές πηγές του υπουργείου Άμυνας αλλά και αφηγήσεις Βορειοηπειρωτών.

Σημειώνεται ότι αύριο το βιβλίο του κ. Σούρλα θα παρουσιαστεί στα Ιωάννινα και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο ίδιος θα επισκεφθεί τη Β. Ήπειρο. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο ίδιος, σε πρόσφατή συνάντησή του με τον τον πρόεδρο της Βουλής, του επισήμανε ότι είναι αδιανόητο να μη δίνεται στα παιδιά των πεσόντων η δυνατότητα να βρουν τα οστά των πατεράδων τους και να μην τα αποθέσουν στην Εκκλησία.

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο

Στη σημερινή εκδήλωση έγινε αφιέρωμα και στη Σοφία Βέμπο που έζησε στο Βόλο κοντά είκοσι χρόνια. Επιπλέον ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι αν τελικά το σπίτι που έμενε η Βέμπο στο Βόλο, γίνει Μουσείο για την τραγουδίστρια της νίκης, η φίλη της Αικατερίνη Πετρίδου, η οποία διαθέτει αρχειακό υλικό, φέρεται διατεθειμένη να το παραχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα