Πάρκο ορεινών όγκων της Κρήτης

09:28 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα πάρκο μικρογραφία των ορεινών όγκων της Κρήτης, το οποίο θα είναι επισκέψιμο στο κοινό, θα δημιουργήσει το ΤΕΙ του νησιού, στο χώρο του αγροκτήματος που βρίσκεται κάτω από τις εγκαταστάσεις του στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα, η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη

που εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 26.600 ευρώ για το πρώτο στάδιο του έργου, ενώ για το σύνολο του έργου μπορεί να ανέλθει στα 947.583 ευρώ. Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε έκταση αναξιοποίητων 130 στρεμμάτων, φυσικής βλάστησης στο αγρόκτημα του ΤΕΙ Κρήτης.
Στο πλαίσιο της προτεινόμενης πράξης προτείνονται κατάλληλες παρεμβάσεις και εργασίες διαμόρφωσης, που θα διευκολύνουν την επισκεψιμότητα του πάρκου.
Επίσης, ο υφιστάμενος Επιδεικτικός Αμπελώνας Συλλογής Γηγενών Ποικιλιών θα εμπλουτιστεί με τουλάχιστον 55 οινοποιήσιμες και επιτραπέζιες ποικιλίες και βιότυπους του Κρητικού και Αιγαιοπελαγίτικου αμπελώνα, με στόχο τη διάσωση του αμπελουργικού γενετικού υλικού, που παραμένει διάσπαρτο σε αμπελώνες μικρών αμπελουργικών περιοχών και είναι άγνωστης κυρίως οινολογικής καταλληλότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα