Παρέμβαση πέντε δημάρχων για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

14:53 19/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κοινό κείμενο παρεμβαίνουν πέντε δήμαρχοι, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τραπεζών, κράτους και Δήμων.

Β. Σίμος – Δήμαρχος Πετρούπολης

Στην παρέμβασή τους (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) ασκούν κριτική τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην πλειοψηφία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ΕλλάδαςΚΕΔΕ.

K.
Πελετίδης – Δήμαρχος Πατρέων

Τέλος, καταλήγουν ως εξής: «Καλούμε κάθε αιρετό που στέκεται με τις αγωνίες του λαού μας να πει έως εδώ με την κοροϊδία και το φοροκυνηγητό των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, από τράπεζες, Κράτος, Δήμους.

H. Σταμέλος – Δήμαρχος Καισαριανής

Απαιτούμε την διαγραφή όλων των μικροφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Σ. Σταμούλος – Δήμαρχος Ικαρίας

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες.
Μπροστά στο ορατό κίνδυνο της λαϊκής κατοικίας από την επίθεση, όχι μόνο του κράτους και των τραπεζών, άλλα και των δήμων, παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

Μ. Σελέκος – Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Δεν θα αποστείλουμε μικροφειλές νοικοκυριών στο γκισέ της εφορίας.

Θα περιφρουρήσουμε θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους των δήμων μας από τις απειλές καταλογισμού της κρατικής διοίκησης .
Θα ενισχύσουμε με την δράση και την στάση μας την πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς».

Υπογράφουν οι Δήμαρχοι
Ικαρίας: Σταμούλος Στ.
Καισαριανής: Σταμέλος Η.
Πατρέων: Πελετίδης Κ.
Πετρούπολης: Σίμος Β.
Χαϊδαρίου : Σελέκος Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα