Συνεχίζεται η απεργία πείνας των Ν. Μαζιώτη & Π. Ρούπα

14:09 19/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Ε΄ πτέρυγα των Δικαστικών Φυλακών, έχει μεταφερθεί από τη Δευτέρα, ο Νίκος Μαζιώτης, που βρίσκεται στην 39η ημέρα απεργίας πείνας, όπως και η Πόλα Ρούπα.

Όπως έγινε γνωστό από τη δικηγόρο τους, ο Ν.Μαζιώτης έχει χάσει πάρα πολλά κιλά και είναι εξαιρετικά καταβεβλημένος.

Η δικηγόρος τους, Μαριζιάννα Κικίρη, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι ίδιοι άνθρωποι που πριν μερικές εβδομάδες εξάντλησαν την επιείκεια τους στο πρόσωπο του Κουφοντίνα και του χορήγησαν άδεια, εκδικούνται τους

Μαζιώτη-Ρούπα και δεν ικανοποιούν το δίκαιο αίτημά τους για απομάκρυνση από την απομόνωση και μεταφορά σε πτέρυγα της Δικαστικής Φυλακής όπου κρατούνται κ οι άλλοι κρατούμενοι». Επίσης η κ. Κικίρη προσθέτει πως «πρόκειται για τους πρώτους απεργούς πείνας στην ιστορία που τους αφήνουν να πεθάνουν. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Υπενθυμίζεται πως απεργία πείνας του Ν. Μαζιώτη και της Π. Ρούπα ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου με τα εξής αιτήματα:
• Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
• Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.
• Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος.
• Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα