«Παραπληροφόρηση» καταγγέλλει η Μονή Βατοπεδίου για το δάνειο από τη Λαϊκή

10:56 27/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αναληθείς χαρακτήρισε ο οικονομικός σύμβουλος της Μονής Μονής Βατοπεδίου, Αθως Κοιρανίδης τις αποκαλύψεις του Μάριου Χατζηγιαννάκη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας παραχώρησε δάνειο 175 εκατ. εκατομμυρίων στη Μονή. Όπως είπε όντως δόθηκε ένα δάνειο την περίοδο που έγινε το «σκάνδαλο Βατοπεδίου» όμως δεν υπερέβαινε τα 100 εκ. ευρώ
«είχε εγκριθεί από όλες τις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και ήταν εξασφαλισμένο με καταθέσεις ύψους 60 εκατομμυρίων της Βουλής».Μιλώντας στο elita.com.cy ο κ. Κοιρανίδης ανέφερε, γιατί γίνεται αναφορά στο εν λόγω δάνειο τη συγκεκριμένη στιγμή, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα μέρος της πραγματικότητας.

Ο κ. Κοιρανίδης σημείωσε ότι ο κ. Χατζηγιαννάκη «δεν ανέφερε ότι τα δάνεια έγιναν για να αγοραστούν ακίνητα και μετοχές του Ομίλου της Marfin, για τα οποία μπήκαν υποθήκη ακίνητα της Μονής».

Ίσως, είπε, γιατί προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι ίδιοι και να μεταφέρουν αλλού τη φωτιά.

Πάντως, ο κ. Χατζηγιαννάκης αλλά και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαικής, όπως και το μέλος του ΔΣ Αντρέας Φιλίππου δήλωσαν ενώπιον της κυπριακής Βουλής ότι διαθέτουν ονόματα και στοιχεία που αποδεικνύουν τη γενικότερη καταλήστευση, που στήθηκε σε βάρος της Λαϊκής Τράπεζας, ωστόσο δεν τα έδωσαν στη δημοσιότητα εκφράζοντας φόβο για τη ζωή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα