Παραίτηση Κουρουμπλή ζήτησε ο Γ.Κουμουτσάκος

12:25 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο κ. Κουρουμπλής έχει πολιτική και ηθική ευθύνη να παραιτηθεί» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος στο «Πρακτορείο 104,9 fm», επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπουργό Ναυτιλίας για τη ρύπανση στον Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

Ο τομεάρχης της ΝΔ παρατήρησε πως «όσο προχωράει ο χρόνος, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις και ολιγωρίες και πολύ σοβαρές παρατυπίες σε αυτή την υπόθεση».

«Είναι μία κουλτούρα, μία αντίληψη για τα δημόσια πράγματα, που έχει λείψει από την Ελλάδα

και κυρίως από αυτή την κυβέρνηση και θα πρέπει να την ξαναβρούμε, γιατί μόνο από τέτοιες εμβληματικές πράξεις μπορεί να αποκατασταθεί κάποια στιγμή η διαρρηχθείσα εδώ και χρόνια εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και πολιτικής, μεταξύ πολίτη και πολιτικών. Χρειάζονται τέτοιες πράξεις και ο κ. Κουρουμπλής είναι υποχρεωμένος ηθικά και πολιτικά να παραιτηθεί».

Σε αλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ.Κουμουτσάκος διατύπωσε την προσωπική του εκτίμηση ότι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης είχε χαθεί στα βοσκοτόπια της Ιθάκης του κ. Καλογρίτσα, ενώ το δήθεν οικολογικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης χάθηκε στον Σαρωνικό, πνίγηκε μέσα στο πετρέλαιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα