Παππάς: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα-Δένδιας: Μακάρι να ήταν όλα καλά

00:22 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση» διεμήνυσε ο υπουργός Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της εκπομπής FOCUS στην ΕΡΤ όπου ήταν καλεσμένος μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Δένδια, ο οποίος από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξωραϊσμό της κατάστασης.

Επιχειρηματολογώντας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο γιατί δεν απαιτούνται μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης,

υπογράμμισε μεταξύ άλλων «εμείς δεν θέλουμε μέτρα μετά το 2018, δεν θα υπάρξουν μέτρα μετά το 2018», προσθέτοντας ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να γυρίσουν όταν υπάρξει πολιτική συμφωνία».

Επικριτικός και για τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι «έχασε ‘χρυσή’ ευκαιρία να βάλει σήμερα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και έβαλε τη φανέλα του ΔΝΤ».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει και πως αν αυτό δεν συνέβη, «ευθύνονται οι θεσμοί και οι διαφωνίες τους που χρησιμοποιούνταν ως άλλοθι». Στον αντίποδα, είπε ο υπουργός, «η Ελλάδα έκανε όλα όσα έπρεπε. Η οικονομία υπεραποδίδει».

Όσον αφορά τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αφορμή και σχετικές δηλώσεις της επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά εξαιρέσεις, αλλά να λέει (σ.σ. το ΔΝΤ) την αλήθεια και όχι ψέματα για τις συντάξεις και τους φόρους.
Κατά τον υπουργό, είναι σε εξέλιξη μια βαθιά πολιτική διαφωνία για το μέλλον της Ευρώπης, για να προσθέσει, «η Γερμανία έχει αντι-ευρωπαϊκή στάση και η επιμονή της να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα καταμαρτυρά έλλειμμα εμπιστοσύνης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (ESM,ΕΚΤ, Ευρωκοινοβούλιο)».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας αντέτεινε ότι «όποιος ακούει τον πρωθυπουργό και τον κ. Παππά νομίζει ότι όλα πάνε καλά, μακάρι να ήταν έτσι». Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει, και σημείωσε, ότι αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, τότε η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

Δεν αμφισβήτησε το πλεόνασμα, αλλά το πώς προέκυψε. «Από την υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων», απάντησε ο ίδιος. Ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι συντηρήσιμη η ανάπτυξη που προβλέπεται. «Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία», ανέφερε ακόμη αν και αναγνώρισε ότι γι’ αυτό υπεύθυνη δεν είναι μόνον η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ένα άλλο πρόβλημα που μεγέθυνε η σημερινή κυβέρνηση, είναι τα «κόκκινα» δάνεια, τα χρέη. «Οι πάντες έχουν ‘φεσώσει’ τους πάντες, στην παγκόσμια Ιστορία δεν υπάρχει άλλο τέτοιο χρέος, πλην εκείνου της Ιταλίας», σημείωσε με έμφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα