Πάνος Τριγάζης:»Δεν αρκεί να εξηγούμε τον κόσμο, το θέμα είναι να τον αλλάξουμε τον κόσμο»

10:17 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βιβλίο «Ο Λόρδος Βύρων στην Αττική», του Πάνου Τριγάζη, παρουσιάστηκε χθες βράδυ, στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μπάιρον και του Δήμου της Τρίπολης.

«Ένα διαρκές διεθνές οδοιπορικό στην ιστορία, στις ομορφιές της φύσης και σε απελευθερωτικούς αγώνες απ’ την Ευρώπη έως την Ανατολή και τη Λατινική Αμερική», χαρακτήρισε την ποίηση του Μπάιρον, ο κ. Τριγάζης στην ομιλία του.
Στάθηκε, επίσης και στην πολιτική δράση

του. Είπε χαρακτηριστικά: » Η συμμετοχή του στο Κίνημα των Καρμπονάρων στην Ιταλία, η συστράτευσή του στο πλευρό των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, η αντίδρασή του στο κατεστημένο της χώρας υπέρ των κλωστουφαντουργών της Αγγλίας που είχαν εξεγερθεί μιας και έχαναν την εργασία τους απ’ την εισαγωγή των μηχανών, η στάση του στο θέμα της θανατικής ποινής για τους εξεγερμένους εργάτες, οι απόψεις του κατά των διακρίσεων σε βάρος των Καθολικών που τους απέκλειαν τότε απ’ τα Πανεπιστήμια και που δέχονταν μόνο Προτεστάντες, απέδειξαν όλες τις αρετές του που έχουν απήχηση και σήμερα και που τα μηνύματά τους πρέπει να μας ακολουθούν πάντα και να γίνονται γνωστά στα νέα παιδιά».

Ο Πάνος Τριγάζης, εκτός απ’ τον «Βυρωνισμό» και την ¨ειρήνη», συνέδεσε την ομιλία του και με την σημερινή δύσκολη πραγματικότητα της χώρας και της Ευρώπης. Ο ομιλητής, ζήτησε νέα αρχιτεκτονική στους θεσμούς της Ευρωπαικής Ένωσης και κάλεσε άπαντες σε πράξεις αλληλεγγύης. Έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί να εξηγούμε μόνο τον κόσμο και τα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα