Παναγιώτης Δημητρόπουλος στην ΕΡΤ Κοζάνης: «Θησαυρός» το καλό παιδικό βιβλίο

13:30 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην υιοθέτηση της «Σαββατιάτικης βόλτας» στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς , για την από κοινού επιλογή ενός καλού παιδικού βιβλίου, προτρέπει τους γονείς μέσα από την ΕΡΤ Κοζάνης, ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και την παρουσίαση ενός προγράμματος στην Πτολεμαϊδα, βασισμένο στο βιβλίο του «Ο μπαμπάς μου ο ήρωας μου», ο κ. Δημητρόπουλος υποστήριξε ότι «το παιδικό βιβλίο αποτελεί τον θησαυρό στην βιβλιοθήκη

του σπιτιού» την οποία πρέπει να ενισχύουν οι γονείς, αφιερώνοντας περισσότερο ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους.

«Πρέπει να υπάρξει μέτρο στην τηλεόραση και το διαδίκτυο, γιατί στις μέρες μας έχει χαθεί», δήλωσε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτης Δημητρόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την ανάγνωση καλών παιδικών βιβλίων, τα οποία θα περνούν θετικά μηνύματα για το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Δημητρόπουλος , μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των γονέων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «γονείς δεν είναι απαραίτητα αυτοί που γεννούν και φέρνουν τα παιδιά στον κόσμο, αλλά αυτοί που τα αγαπούν ουσιαστικά».

Αναφερόμενος στο βιβλίο του «Ο μπαμπάς μου ο ήρωας μου», επεσήμανε ότι «στα μάτια ενός παιδιού, ο μπαμπάς είναι ο πρώτος ήρωας», ενώ σε ότι αφορά το μήνυμα του προγράμματος για τους μικρούς συγγραφείς και την διαφορετικότητα που υλοποιήθηκε στην Πτολεμαϊδα από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαϊδας και το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μάθει να ξέρει πώς να συμπεριφέρεται ένα παιδί, σε κάτι που φαντάζει διαφορετικό».

Καθοριστικό στοιχείο αποτελεί επίσης η χρήση και αξιοποίηση των λέξεων, για την οποία ο κ. Δημητρόπουλος ανέφερε ότι «πρέπει να γίνει σαφές μέχρι που μπορεί να οδηγήσει η λεκτική βία, γιατί οι λέξεις πολλές φορές γκρεμίζουν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη : Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα