Παν. Κουρουμπλής: Γόνιμες συζητήσεις με Περιφερειάρχη – Δημάρχους

09:21 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα θεσμικά και τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τοπικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Ο Υπουργός εξήρε το έργο που έχει γίνει στη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς εγκρίθηκαν και οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το εργοστάσιο και απομένει η ένταξή του στο ΕΣΠΑ ενώ για την πιθανή μεταφορά

σκουπιδιών από τη Λευκάδα και την Κέρκυρα σημείωσε ότι χρειάζεται συζήτηση και συμπλήρωσε ότι τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι τοπικοί φορείς.

Σε σύσκεψη που είχε στην ΠΕΔ Ηπείρου άκουσε τους προβληματισμούς των δημάρχων για τα οικονομικά των ΟΤΑ όπως και για θεσμικά ζητήματα και τόνισε ότι μία σειρά προβλημάτων θα αντιμετωπιστεί με το νέο πολυνομοσχέδιο.
Από τον δήμαρχο Ιωαννίνων έγινε ειδική μνεία στο πρόβλημα του αεροδρομίου και ο υπουργός δήλωσε συμπαραστάτης της προσπάθειας για την αναβάθμισή του.
Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε επίσης με τους εργαζόμενους της μεταλλοβιομηχανίας Spider αλλά και με τους εκπροσώπους των αστυνομικών της Ηπείρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα