Παιδική – Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και ο μαέστρος της Γιάννης Ιδομενέως στις «ΧορωδιοΓραφίες»

13:33 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στις ΧορωδιοΓραφίες, τη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο, παρουσιάζεται η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και ο μαέστρος της Γιάννης Ιδομενέως. Ακούγονται επίσης επιλεγμένες ηχογραφήσεις από το Ελληνικό και διεθνές χορωδιακό ρεπερτόριο: το γυναικείο φωνητικό Quinteto Carmel από το Ισραήλ και έργα των L.v. Beethoven,

G.Fr. Handel, Anton Webern, Louis Αrmstrong , Μάνου Χατζiδάκι,΄ Αλκη Μπαλτά, Νίκου Κυπουργού, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαποστόλου και Γιάννη Κωνσταντινίδη

Παραγωγή Επιμέλεια Παρουσίαση: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Ηχογράφηση: Γιάννης Δημάκος

Η εκπομπή μεταδίδεται την πρώτη και τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, στους 90.9 και 95,6 για την Αττική ,στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες της χώρας στα FM, αλλά και διαδικτυακά: Για επικοινωνία με την εκπομπή, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή μέσω της σελίδας στο facebook Χορωδιογραφίες (με ελληνικούς χαρακτήρες).

Η Παιδική & Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1985, με στόχο να δώσει στα παιδιά τις βάσεις να τραγουδούν με καλή τεχνική και να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη μουσική. Έχει επισκεφθεί χώρες όπως: Τσεχία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, δίνοντας συναυλίες και αποκομίζοντας πάντα τα καλύτερα σχόλια. Πολλοί επαγγελματίες χορωδοί και διακεκριμένοι σολίστες με καριέρα στο εξωτερικό και την Ελλάδα, υπήρξαν μέλη της χορωδίας αυτής. Από τις πρόσφατες συνεργασίες της: με την ορχήστρα 15+ υπό τη διεύθυνση του Αλεξάνδρου Μυράτ, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, η ηχογράφηση του Μιούζικαλ «Η κυρία Σιντορέ», οι συναυλίες με την Έλλη Πασπαλά και την Underground Youth Orchestra και η συμμετοχή της στις παραστάσεις του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη «Εδώ Λιλιπούπολη».
Τον Οκτώβριο του 2015, της απονεμήθηκαν 2 αργυρά μετάλλια στο 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Χορωδιακό Φεστιβάλ της Interkultur που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στις κατηγορίες Όμοιων και Μικτών φωνών. Τον Μάρτιο του 2017, πραγματοποίησε Σεμινάριο Ερμηνείας στη μουσική του Claudio Monteverdi, με τη Διδάκτωρ και καθηγήτρια στην Ακαδημία Φωνητικών Τεχνών της Χάγης, Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή. Τον Ιούλιο του 2017, επελέγη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως η εργαστηριακή χορωδία στο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με διδάσκουσα την διεθνούς φήμης Διευθύντρια Χορωδιών: Doreen Rao.
Στην Παιδική & Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, συμμετέχουν 100 παιδιά σε 5 τμήματα. Από τον Ιανουάριο του 2013 τελεί υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως.

Keywords
Αναζητήσεις
γιαννης ιδομενεως
Τυχαία Θέματα