Παγκόσμιο σοκ για την επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου (video)

18:43 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κομμένη την ανάσα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις με την επίθεση μπροστά στο κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον καταδίκασε την επίθεση που διαπράχθηκε έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.

«Καταδικάζουμε αυτές τις φρικιαστικές πράξεις βίας,

και είτε διαπράχθηκαν από πρόσωπα με ψυχολογικά προβλήματα είτε από τρομοκράτες, αυτό δεν έχει καμιά διαφορά για τα θύματα», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επικοινωνήσει με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό εκφράζοντας την καταδίκη του για την επίθεση και χαιρετίζοντας την ταχεία αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας. Παράλληλα, πρόσφερε την πλήρη υποστήριξή του.

Μάλιστα σε video που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter φαίνεται η αντίδρασή του όταν έμαθε για την επίθεση.

Μαθαίνουμε κάποια μεγάλα νέα που σχετίζονται με το Λονδίνο. Μόλις συνέβη φέρεται να λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Trump: "Hearing some big news having to do with London, it just happened." pic.twitter.com/GYbvGFHI1X

CNBC Now (@CNBCnow) March 22, 2017

Την υποστήριξή της στους Βρετανούς «στη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας», εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

Παρότι τα κίνητρα πίσω από την επίθεση «δεν είναι ακόμη σαφή, επαναβεβαιώνω ότι η Γερμανία και οι πολίτες της στέκονται σθεναρά και αποφασιστικά στο πλευρό των Βρετανών στον αγώνα εναντίον κάθε μορφής της τρομοκρατίας», σημείωσε η Μέρκελ σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε «την αλληλεγγύη του» και την «υποστήριξή του στον βρετανικό λαό» μετά την επίθεση. «Εκφράζουμε εξ ονόματος της Γαλλίας όλη μας την αλληλεγγύη και όλη μας την υποστήριξη στον βρετανικό λαό και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι η οποία βρισκόταν στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν διαπράχθηκε» η επίθεση, ανέφερε ο Ολάντ. «Η τρομοκρατία μας αφορά όλους», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του γνωρίζει από πρώτο χέρι τι βιώνουν οι Βρετανοί σήμερα και τονίζοντας πως «πρέπει να οργανωθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» για να αντιμετωπιστεί η απειλή της τρομοκρατίας.

Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό για την «τυφλή επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου», εξέφρασε μέσω twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον Βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου. 3/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 22, 2017

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές.

Tην επίθεση στο Λονδίνο καταδίκασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter

Καταδικάζουμε την επίθεση στο #Λονδινο. Πρώτη μας προτεραιότητα η #ασφαλεια των πολιτών. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) March 22, 2017

Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα