Π. Ιωακειμίδης : «Η επίσκεψη Ερντογάν γίνεται σε λάθος χρόνο» (audio)

15:57 7/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεσή του αναφορικά με το χρόνο που επελέγη να γίνει η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα εξέφρασε ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πρώτη, μετά από 65

χρόνια, επίσκεψη ενός προέδρου ο οποίος παραβιάζει το κράτος δικαίου, τα ατομικά δικαιώματα, τις αρχές της δημοκρατίας, φυλακίζει, εξορίζει ισοδυναμεί σαν η Ελλάδα να επιβραβεύει αυτή την πολιτική στάση.

Παράλληλα, τόνισε πως τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του, λίγες ώρες πριν αφιχθεί την Ελλάδα, του έδωσαν την αίσθηση πως «δεν έχει γίνει η κατάλληλα προετοιμασία για την επίσκεψη, ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων».

Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε πως η προτεραιότητα του Ερντογάν αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο η προσέγγιση –μέσω της χώρας μας- με την Ευρώπη, αλλά «ο ρόλος που μπορεί να παίξει στα θέματα της Μέσης Ανατολής, κυρίως σ΄ ό,τι αφορά στη διευθέτηση των θεμάτων στη Συρία και στο Ιράκ γι αυτό και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Ιράν και τη Ρωσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα