Π. Γιαννάκης: Αποθεώθηκε ο θρύλος του μπάσκετ στις Σέρρες

01:19 22/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αξέχαστο θα μείνει το πρωινό της Πέμπτης για τους μαθητές του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών αφού η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές του τους έκαναν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο δίνοντας τους τη δυνατότητα να δούνε και να συνομιλήσουν με έναν ζωντανό θρύλο του Ελληνικού αθλητισμού τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το αμφιθέατρο του εκπαιδευτηρίου έζησε μοναδικές στιγμές με τους καθηγητές και τους μαθητές να προσπαθούν να πάρουν λίγη από τη λάμψη αυτού του τεράστιου για την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό μπάσκετ αθλητή

και προπονητή.

Η υποδοχή στον Παναγιώτη Γιαννάκη από τους διευθυντές του γυμνασίου και του λυκείου του Αριστοτελείου

Ο άνθρωπος που έφερε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στις Σέρρες, ένας από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε το μπάσκετ στο Νομό Σερρών, με τα τρία πρωταθλήματα και το ένα κύπελλο με τον Άρη, ο Βασίλης Παραμανίδης που διδάσκει και συμβουλεύει τα μυστικά του αθλήματος στους μαθητές του Αριστοτελείου.

Οι αθλητές της ομάδας του εκπαιδευτηρίου υποδέχθηκαν με μπασκετικό τρόπο τον θρύλο του Ελληνικού αθλητισμού

Η άφιξη του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν εντυπωσιακή και εκκωφαντική αφού μετά την υποδοχή που του έγινε από τους διευθυντές του σχολείου και τους αθλητές του μπάσκετ ο μεγάλος άσος αποθεώθηκε από τους μαθητές που είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του Λυκείου Δημήτρης Κεφαλάς

Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του Λυκείου Δημήτρης Κεφαλάς τονίζοντας απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που όπως είπε τον αισθάνεται φίλο, ότι η «σημερινή είναι η σημαντικότερη μέρα για το Αριστοτέλειο εκπαιδευτήριο με την παρουσία σου που μας τιμάει σήμερα εδώ». Μάλιστα ο κ. Κεφαλάς αποκάλυψε ότι όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Νίκος Γκάλης και τα άλλα παιδιά κέρδιζαν τον τελικό με τη Ρωσία στο Ευρωμπάσκετ του 1987 ο ίδιος βρισκόταν στις εξέδρες του σταδίου.

Ο Βασίλης Παραμανίδης μίλησε για τον φίλο του και συμπαίκτη του Παναγιώτη Γιαννάκη

Ο Βασίλης Παραμανίδης, συμπαίκτης και φίλος με τον Παναγιώτη Γιαννάκη μίλησε για τον άνθρωπο και αθλητή Παναγιώτη Γιαννάκη, τόνισε ότι η παρουσία αυτής της μεγάλης προσωπικότητας του Ελληνικού αθλητισμού είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους και για την πόλη, έκανε μια αναδρομή στην τεράστια καριέρα του υψηλού καλεσμένου, θυμήθηκε παιχνίδια της Εθνικής που έπαιξε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ζήτησε αυτός ο μεγάλος αθλητής που ότι κέρδισε το κέρδισε με τη σκληρή δουλειά και την επιμονή να γίνει πρότυπο και οδηγός για να πετύχουν και αυτοί τα όνειρα τους.

Συγκινημένος ο Παναγιώτης Γιαννάκης από το δώρο που πήρε από τα παιδιά του Πειραματικού σχολείου Σερρών μια κάρτα με ένα δέντρο που είχε στις ρίζες του το 1987 κι ένα ευχαριστώ

Η μεγάλη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν πήρε το λόγο ο Παναγιώτης Γιαννάκης και μίλησε στα παιδιά όπως μιλάει στα δικά του παιδιά, όπως μιλάει στους παίκτες του. Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του Παναγιώτη Γιαννάκη για τα μικρά παιδιά. Τους μίλησε για τα όνειρα που μπορούν να γίνουν αληθινά, για τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν αν το πιστέψουν κι αν δουλέψουν, για τους στόχους που πρέπει να βάζουν στη ζωή, για την αξία του αθλητισμού.

Όλα τα παιδιά ήθελαν ένα αυτόγραφο από τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης άκουσε τα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις τους, μίλησε μαζί τους, υπομονετικά περίμενε να βγει φωτογραφίες με όλους, να υπογράψει δεκάδες αυτόγραφα σε χαρτιά, μπάλες και μπλούζες αποδεικνύοντας ότι πίσω από τον τεράστιο αθλητή και προπονητή κρύβεται ένας απίστευτος χαρακτήρας, ένας Άνθρωπος με Α κεφαλαίο.

Ο διευθυντής του γυμνασίου Αγάπιος Πουλιτσίδης ως εκπρόσωπος του εκπαιδευτηρίου του έκανε δώρο συμβολικά ένα αναμνηστικό που είχε σχήμα διαμαντιού

Ο διευθυντής του γυμνασίου Αγάπιος Πουλιτσίδης ως εκπρόσωπος του εκπαιδευτηρίου του έκανε δώρο συμβολικά ένα αναμνηστικό που είχε σχήμα διαμαντιού ενώ τα παιδιά του Πειραματικού σχολείου Σερρών μια κάρτα με ένα δέντρο που είχε στις ρίζες του το 1987 κι ένα ευχαριστώ, κάτι που συγκίνησε το «δράκο» και δεν την άφησε ούτε λεπτό από τα χέρια του.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά

Εκτός από το Πειραματικό, την εκδήλωση παρακολούθησαν και μαθητές από το 1ο, το 7ο Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο Ηράκλειας. Ο Βασίλης Παραμανίδης ως υπεύθυνος του μπάσκετ στο Αριστοτέλειο εκπαιδευτήριο Σερρών αξιοποίησε την παρουσία και την τεράστια εμπειρία του Παναγιώτη Γιαννάκη με τον οποίο συζήτησε τα σχέδια που ετοιμάζει το σχολείο για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρακολούθησε με συγκίνηση το βίντεο που ετοίμασαν οι άνθρωποι του Αριστοτελείου με τις πολλές όμορφες στιγμές της καριέρας τουΚατάμεστο από παιδιά κι όχι μόνο το αμφιθέατροΟ διευθυντής του σχολείου της Ηράκλειας Νίκος Αθανασίου είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος τον Παναγιώτη Γιαννάκη την περίοδο 1985-86 με τη φανέλα της ΑΕΣΠολλά χαμόγελα από τα παιδιά του ΑριστοτέλειουΠαιδιά από το 1ο και 7ο Δημοτικό σχολείο
Keywords
Τυχαία Θέματα