Κοζάνη: Έργα 20 εκ. στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

22:30 21/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά την διάρκεια το χθεσινοβραδινού Δημοτικού Συμβουλίου, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 20εκ. ευρώ, ενώ θετικά ψήφισαν οι 17 Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων πλην της Κάτω Κώμης. Ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης τονίζοντας ότι περιλαμβάνει έργα βελτίωσης που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, στην

πόλη αλλά και στις τοπικές κοινότητες. Για τεχνικό πρόγραμμα φτωχό χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας. Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκουτζικώστας επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης σύγκρινε το τεχνικό πρόγραμμα με τον προϋπολογισμό του κράτους, που θα επιβαρύνει λόγω των μειωμένων κονδυλίων, ακόμη περισσότερο τους πολίτες, με την αύξηση των τελών.

Ο Αντιδήμαρχο Αριστοτέλης Πουτακίδης στην διάρκεια τις εισήγησης του για το τεχνικό πρόγραμμα τόνισε ότι το περσινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης υλοποιήθηκε σε ποσοστό 70%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του Τεχνικού Προγράμματος στον Δήμο Κοζάνης προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, από το ΕΣΠΑ και τη ΣΑΤΑ, με τα ποσά να κατανέμονται αντίστοιχα 10,3εκ. ευρώ, 6,7εκ. ευρώ και 1,3εκ. ευρώ.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν στο σύνολό τους οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων τονίζοντας την καλή συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ όπως υπογράμμισαν εισακούγονται τα αιτήματά τους στην Δημοτική Αρχή τα οποία και επιλύονται στο μεγαλύτερο βαθμό, όπως ανέφεραν, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μίλτος Μεγκερίδης, Ρυμνίου Κώστας Τθλαβερίδης, Πολυμύλου Παύλος Ταυγανίδης, Αγίου Δημητρίου ΘεοχάρηςΠεχλιβανίδης Από την πλευρά του ο κ. Ζυμάρας πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Κώμης, ο οποίος καταψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα, δήλωσε μεν ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες, ζήτησε να συμπεριληφθούν έργα υποδομών που θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα.Ενώ ο κ. Κορκοτίδης Πρόεδρος της Κοινότητας Νέου Κλείτου έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης από τον Τοπικό Πόρο, υπερψιφίζοντας το πρόγραμμα.

Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης είναι:Η ανάπλαση του Κουρί.Η ολοκλήρωση ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου ΚοζάνηςΗ ανάπλασης της ανατολικής εισόδου της Κοζάνης (Βερμίου μέχρι Lidl)Έργα οδοποιίας όπως η Αηλιόστρατα και η Ξενία στην ΚοζάνηΒελτίωση των δρόμων Αγίας Παρασκευής- Καρυδίτσας και Μεταμόρφωσης- Βατερού.Προσθήκη σχολικών αιθουσών στα 13ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία .Η ολοκλήρωση Κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού στη ΖΕΠΣυντήρηση Ειδικού ΣχολείουΑρδευτικάΈργα σε τοπικές κοινότητες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα