Όσα ξέρει ο Πρόεδρος

11:15 28/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αυτό που ζήσαμε την φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρο και για μένα. Δεν έχει συμβεί τα τελευταία εκατό χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο » λέει ο Μάνος Γαβριηλίδης, πρόεδρος της Επιτροπής του Κυπέλλου και μέλος της Ε.Π.Ο..

Απολαμβάνει τον καφέ με φίλους στον επαγγελματικό του χώρο στην Κομοτηνή και σχολιάζει χωρίς να μετρά τα λόγια του «Σίγουρα φταίνε όλοι, δεν θα έλεγα ότι φταίνε κάποιοι και οι υπόλοιποι δεν

φταίνε. Το φταίξιμο που αναλογεί σε μας, όμως, ήταν το λιγότερο. Τόσο εύκολα πάρθηκε μια απόφαση να γίνει η γιορτή του ποδοσφαίρου με κλειστές τις πόρτες που δεν το καταλαβαίνω. Θα μπορούσαν κατ’ αυτό τον τρόπο να κλείσουν τα γήπεδα και για το πρωτάθλημα γιατί δεν νομίζω ότι έγιναν λιγότερα επεισόδια στο πρωτάθλημα. Βρήκαν το Κύπελλο. Αυτοί που το σκέφτηκαν ή είχαν λανθασμένες πληροφορίες ή δεν το σκέφτηκαν σωστά και πήραν την απόφαση να το σταματήσουν. Δεν νομίζω ότι έφταιγε το Κύπελλο, ούτε τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα ότι αυτά ήταν η αιτία να σταματήσει αυτή η διοργάνωση.»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υποτιμημένο σε σχέση με άλλα άλλων ευρωπαϊκών χωρών παρατηρούμε στον κ. Γαβρηιλίδη για να τον ακούσουμε να σχολιάζει «σίγουρα είναι κάτι το βέβαιο, δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση τα δικά μας τα πρωταθλήματα μ’ αυτά των άλλων χωρών κι από οικονομικής άποψης, τα μεγέθη είναι δυσανάλογα» δηλώνει και σημειώνει με νόημα «όπου φτώχεια και γκρίνια. Δυστυχώς η όλη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, συμπαρασύρει τα πάντα και δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογία. Πάντως ό,τι συνέβη στο Κύπελλο σ’ αυτή τη φάση ήταν μια ενέργεια αχαρακτήριστη. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα.»

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρηιλίδη οι εκλογές του Οκτωβρίου θα κρίνουν πολλά πράγματα. «Όταν έχεις μπροστά σου έξι μήνες εν όψει εκλογών δεν νομίζω ότι λειτουργείς τόσο ξεκάθαρα και «αυταρχικά» γιατί πάντα κοιτάζεις να είσαι όσο το δυνατόν ηπιότερος. Σίγουρα όσο συμβαίνουν τέτοια πράγματα γίνεσαι σοφότερος και μαθαίνεις περισσότερα. Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τέτοια ξανά στην Ομοσπονδία. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας φέρει σ’ αυτή την κατάσταση και να γίνουμε παγκοσμίως ρεζίλι. »
Εκ νέου υποψήφιος με στόχο τι; Τον ρωτάμε « να φτιάξουμε», όπως λέει, «μια νέα διοίκηση που θα δουλέψει για κάτι καλύτερο για το ποδόσφαιρο.»

Όσον αφορά στην φετινή πορεία του Πανθρακικού σημειώνει πως το θέμα του είναι οικονομικό. «Οι άνθρωποι αυτοί που τον στήριζαν φαίνεται πως έχουν πάρει απόφαση και λόγω της εποχής να μην δώσουν τα ίδια χρήματα με άλλες χρονιές. Αν πάρουν απόφαση και πάλι να νοικοκυρέψουν οικονομικά και διοικητικά τον Πανθρακικό, τότε εμείς σαν άνθρωποι του Ποδοσφαίρου θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μαζί για να επανέρθει ο Πανθρακικός στο επίπεδο που όλοι θέλουμε. »
Φώτο:Μάνος Γαβρηιλίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Όσα ξέρει ο Πρόεδρος appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα