Τίτλοι Περιφέρειας 13-10-2016 (audio)

17:11 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καβάλα

Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα από απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που ζητούν από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για συνολική επίλυση του θέματος της λειτουργίας της βιομηχανίας, αλλά και οικονομική ενίσχυσή τους.

Κομοτηνή

Την επίσημη

ανακοίνωση πως υπάρχει έλληνας στρατηγικός επενδυτής για την ΕΝ ΚΛΩ, χωρίς, όμως, να αποκαλύπτουν το όνομα του, έκαναν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας.

Πάτρα

Εννέα σωματεία της Πάτρας διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το κεντρικό κτίριο της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων για τις διακοπές ρεύματος σε συμπολίτες μας που δε μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές.

Ρόδος

Εντολή για την άμεση έκδοση διαταγών πληρωμής ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον, σε βάρος 33 μεγαλο-οφειλετών της στη Ρόδο υπέγραψε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Δημήτρης Τσίκκης. Αφορούν στην πλειοψηφία τους μεγαλοξενοδόχους -κάποιοι από αυτούς χρωστούν ακόμη και πάνω από 250.000 ευρώ.

Κοζάνη

Σε κατάληψη της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας, εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα έχασε την ζωή του ένας 26χρονος από την Ολυμπιάδα, θα προχωρήσουν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, φορείς και κάτοικοι του Δροσερού, της Γαλάτειας, της Ολυμπιάδας και των Αναργύρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικίνδυνες συνθήκες του δρόμου.

Ζάκυνθος

Καμιά αλλαγή στη νομοθεσία των διαγωνισμών δε δικαιολογεί το σκάνδαλο της απευθείας ανάθεσης της ανακύκλωσης σε ιδιωτική εταιρία από τον δήμο, υποστήριξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ζακυνθινή Αναγέννηση, απαντώντας στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι υποστήριξαν σε συνέντευξη τύπου ότι οι διαδικασίες ήταν καθ’ όλα νόμιμες.

Χίος

Η ανάγκη σωστής ενημέρωσης των γονιών διαφάνηκε και κατά τη χθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων νομού Χίου. Κατά τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι ακραίες συμπεριφορές, με αποκορύφωμα τον προπηλακισμό από γονέα που παρακολουθούσε τη συνέλευση κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρου Σταυρινούδη .

Σάμος

Την αποκατάσταση της σχέσης λόγων και έργων στο θέμα του μεταναστευτικού ζητούν από την κυβέρνηση οι φορείς της Σάμου, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα στο νησί.

Χανιά

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, επιχειρεί η Πρυτανική αρχή με την ανέγερση της Β’ φάσης της φοιτητικής εστίας, χωρητικότητας 60 διαμερισμάτων. Κάλυψη των αναγκών στέγασης στο Πολυτεχνείο χωρίς καμία ανταποδοτική εργασία, ζητά, η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Καρδίτσα

Την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ειδικού προγράμματος για την χρηματοδότηση των Δήμων -και ιδιαίτερα των υπερχρεωμένων- προκειμένου να υλοποιήσουν έργα βασικών υποδομών σε μια περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδικεί ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τον Περιφερειάρχη, τους τοπικούς βουλευτές, την ΚΕΔΕ και τα κόμματα.

Καστοριά

Προσυπογράφει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς τις προτάσεις για τα ανταποδοτικά του αγωγού φυσικού αερίου όλων των κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες κατά πλειοψηφία.

Ηράκλειο

Την ένταξη του Οροπεδίου Λασιθίου, στην υψηλότερη ζώνη του επιδόματος θέρμανσης, από την τέταρτη και τελευταία στην οποία βρίσκεται, ζητά με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζεται ως πεδινή χωρίς να εξετάζονται τα ιδιαίτερα ορεινά χαρακτηριστικά της.

Βόλος

Δε θα αυξηθούν και τη νέα χρονιά τα δημοτικά τέλη στο Βόλο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην χθεσινή επιτροπή διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Ιωάννινα

Μία ακόμη διάκριση για το ερευνητικό του έργο απέσπασε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο αξιολογήθηκε και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Λάρισα

Στη Λάρισα θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της τελετής απονομής πολεμικών σημαιών σε σχηματισμούς που θα γίνει στην 1η Στρατιά.

Πύργος

Έργα οδοποιίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας, ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, θα εκτελεστούν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, ο οποίος ανέφερε ότι θα διατεθούν άλλα 5 εκατομμύρια περίπου για έργα στο φράγμα Πηνειού και την Εθνική Οδό 111.

Σέρρες

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σερρών, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας.

Τρίπολη

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με την επωνυμία «Γέφυρες» και με τη συμμετοχή Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ικαρία

Μικροί παραγωγοί από την Ικαρία συμμετέχουν στο Πρώτο Φεστιβάλ Ελλήνων Παραγωγών με τίτλο «Ελλάδας γεύσεις» στην Αθήνα. Από τις 11 ως τις 16 Οκτωβρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος θα παρουσιάζονται και θα προσφέρονται στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα.

Φλώρινα

Έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 παρατείνεται η έκθεση γλυπτών σε ξύλο και μάρμαρο του γλύπτη Φίλιππου Καλαμάρα με θέμα, «Πάντων, μέτρον Άνθρωπος» που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας.

Κέρκυρα

Ξεκίνησε στον Αρίλλα της Βόρειας Κέρκυρας το ετήσιο Corfu Beer Festival, στα πρότυπα του Oktoberfest. Τιμώμενη χώρα είναι η Ιταλία, ενώ φιλοξενούνται μικροζυθοποιίες από την Κέρκυρα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, που παρουσιάζουν τις δικές τους ξεχωριστές προτάσεις.

Keywords
διακοπες ρευματος, ειδήσεις, συριζα, καβαλα, δεη, ελμε, κρητη, κεδε, καστορια, νέα, λαρισα, καμμενος, συμμετοχή, ελλαδα, αθηνα, corfu, festival, oktoberfest, κερκυρα, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοζανη, σταυροι, θεμα εκθεσης 2012, επιδομα θερμανσης, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, δεη πληρωμη, κομματα, αυτοδιοικηση, βουλευτες, πολυτεχνειο, αιμοδοσια, εβδομη, εθνικη, εργασια, εργαλεια, θεμα, ικαρια, ιταλια, νησι, ξυλο, πλαισιο, προγραμμα, αναγεννηση, βρισκεται, γινει, γραφεια, δικτυο, δυμαιων, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ελμε, εβδομαδα, εργα, επενδυτης, εταιρια, ζωη, ζητα, ζωνη, κεδε, κυβερνηση, κτιριο, μηνες, ονομα, πανεπιστημιο ιωαννινων, προβληματα, συζητηση, συμμετοχή, τοπικη αυτοδιοικηση, φεστιβαλ, corfu, δημητρης, δημοτικα, festival, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, oktoberfest, ροδο, θανος
Τυχαία Θέματα