Οριακή άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου λόγω δολαρίου

10:39 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υποχώρηση του δολαρίου από τα υψηλά επίπεδα των δυο τελευταίων εβδομάδων έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων έδινε μικρή ώθηση στις τιμές του πετρελαίου το πρωί της Τρίτης αν και οι αμφιβολίες για την επίτευξη συμφωνίας των πετρελαιοπαραγωγών χωρών με στόχο το πάγωμα της παραγωγής παρέμεναν.

Το ασθενέστερο δολάριο καθιστά τις αγορές πετρελαίου φθηνότερες για τους αγοραστές με άλλα νομίσματα, στηρίζοντας την ζήτηση για τον μαύρο

χρυσό.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Νοεμβρίου ήταν πάνω 0,28% στα 49,59 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου κέρδιζε 0,40% στα 47,17 δολάρια στις 10:35 π.μ.

Ο υπουργός ενέργειας των Αραβικών Εμιράτων Suhail bin Mohammed al-Mazroui έχει δηλώσει ότι το μερίδιο αγοράς του ΟΠΕΚ στη παγκόσμια αγορά είναι σε καλά επίπεδα.

Επιπλέον, ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih δήλωσε στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν χρειάζεται επέμβαση στην αγορά καθώς η αγορά κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο Robert Nunan, επικεφαλής της διαχείρισης κινδύνων στη Mitsubishi Corporation είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι καλό θα προκύψει από τις επαφές για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ.

O ίδιος παρατήρησε ότι η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ αυξάνουν την παραγωγή αλλά η Λιβύη, η Νιγηρία και η Βενεζουέλα την έχουν μειώσει κατά 3 εκ. βαρέλια ημερησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα