Ορεστιάδα: Με Κ.Υ.Α. οριοθετήθηκαν οι περιοχές και η στεγαστική συνδρομή για αποκατάσταση κτιρίων από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου 2016

14:23 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το διάστημα 17 έως 22 Ιανουαρίου του 2016, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο υπουργός Οικονομικών , Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α., οι περιοχές που περιλαμβάνονται

είναι οι τοπικές κοινότητες Κυπρίνου,Ζώνης, Κομάρων του δήμου Ορεστιάδας, η Καρωτή του δήμου Διδυμοτείχου και η Κορνοφωλιά του δήμου Σουφλίου. Αρμόδια υπηρεσία αποκατάστασης ορίζεται η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Β. Ελλάδας (ΥΑΣΒΕ), η οποία μεταξύ άλλων χορηγεί Στεγαστική Συνδρομή για επισκευή ή ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές. Η Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 60% δωρεάν κρατική Αρωγή και 40% άτοκο δάνειο που χορηγείται από πιστωτικά ιδρύματα. Σημειώνεται ότι ο όρος “κτίρια” , εκτός από κατοικίες ,περιλαμβάνει υπό προϋποθέσεις , αποθήκες, στάβλους, αγροτικούς χώρους,κλειστούς χώρους στάθμευσης, αγροικίες εποχιακής χρήσης κ.α.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα