Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Να κλείσει η βάση της Σούδας (audio)

14:13 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την παρουσία, στη Βάση της Σούδας, από την Δευτέρα 17 Απριλίου, του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Ross», το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μαζί με το «USS Porter», που είχε δέσει στη βάση στα τέλη Μάρτη, εξαπέλυσαν πρόσφατα επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας, με συνολικά 59 πυραύλους «Τόμαχοκ».
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Γιώργος Φραγκιουδάκης, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ

Χανίων και ανέφερε ότι η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την ανανέωση της παραμονής των Αμερικανικών και των υπόλοιπων βάσεων της χώρας. Η Επιτροπή Ειρήνης και τα φιλειρηνικά κινήματα σε Ελλάδα και Μεσόγειο, καταδικάζουν την παρουσία των ξένων στρατευμάτων στην περιοχή μας, τόνισε ο κ. Φραγκιουδάκης και υπενθύμισε ότι όποτε έρχονται πληρώματα πολεμικών πλοίων στα Χανιά, πάντα την «πληρώνουν» οι απλοί άνθρωποι, είτε με ξυλοδαρμούς, είτε με καταστροφές περιουσίας. Το φιλειρηνικό κίνημα στα Χανιά, αλλά και στη χώρα, πρέπει να δυναμώσει και να αποφασίσει να «βάλει το χέρι του» σφραγίζοντας τις εξελίξεις, τόνισε ο κ. Φραγκιουδάκης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα