Δωδεκάνησα: «Μύλος» με τις δηλώσεις για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

12:37 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διαβεβαίωση ότι το μέτρο της κατάργησης των μειώσεων κατά 30% στους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου δεν πρόκειται να ανακληθεί έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα αποτελέσματα του Eurogroup, όταν εκλήθη να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Χουλιαράκης, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ανεξαρτήτως του

εάν είναι κάτοικοι νησιών ή ορεινών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, οι όποιες θετικές υπερβάσεις προκύπτουν σε σχέση με τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα θα αξιοποιούνται, μέσω του νέου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα δημιουργηθεί.
Απαντώντας λίγο αργότερα σε ερώτηση για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι η σταδιακή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, η οποία προβλέπεται να γίνει σε 3 φάσεις σύμφωνα με το Μνημόνιο που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015, ψηφίστηκε τότε από όλα τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χ.Α. Πρόσθεσε δε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πολιτική για τα νησιά να γίνει πιο αναπτυξιακή.
Την συμφωνία του με τη δήλωση του Πάνου Καμμένου, περί αντισυνταγματικότητας της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, εξέφρασε από τη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη. Ο κ. Καματερός κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα, διαφορετικά, όπως είπε, οι αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρήσεων θα είναι μεγάλες και δικαιολογημένες. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις σε θέματα φορολογίας για να ενισχύσει τα νησιά, κυρίως των Δωδεκανήσων και του Β. Αιγαίου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως « όταν καταργείς ένα άρθρο που φωτογραφίζει τη νησιωτικότητα υπάρχει ένα ζήτημα κι εμείς ως νησιώτες βουλευτές στηρίζουμε την περιφέρεια στον αγώνα της για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. . Μακάρι να κριθεί αντισυνταγματικό, θα είναι μια πολύ καλή εξέλιξη.

The post Δωδεκάνησα: «Μύλος» με τις δηλώσεις για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα