Ορεστιάδα: Εντάχθηκε το έργο αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης Κομάρων

13:01 29/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 528.225 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020» το έργο “αντικατάστασης τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης στο αντλιοστάσιο Κομάρων του δήμου Ορεστιάδας”.
Την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ανακοίνωσε εχθές η περιφερειακή διοίκηση. Προβλέπεται η αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Κομάρων, παρακάμπτοντας το προβληματικό τμήμα της διέλευσης μέσα από την κοίτη του ποταμού Άρδα. Η νέα χάραξη του

αγωγού ύδρευσης θα διέρχεται από τη γέφυρα Κυπρίνου-Κομάρων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη υδροδότηση της Τοπικής Κοινότητας. «Το έργο θα δημοπρατηθεί στις αρχές του ’17 και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα υδροδότησης στα Κόμαρα, που προκαλούσαν οι πλημμύρες του ποταμού», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, Πολυχρόνης Τριανταφυλλίδης. Πρόσθεσε πως το τμήμα που αντικαθίσταται θα είναι μήκους 7,5 χιλιομέτρων και πως η ΔΕΥΑΟ ετοιμάζεται να καταθέσει προς ένταξη μία ακόμα μελέτη, για το έργο βελτίωσης της ποιότητας του νερού στα παρέβρια χωριά, που επηρεάζεται από τα νιτρικά, το μαγγάνιο και σε ορισμένες περιπτώσεις το αρσενικό που ανιχνεύεται σε αρκετά σημεία, είτε από τη ρύπανση που προκαλεί η αγροτική δραστηριότητα, είτε από την άνοδο της στάθμης του ποταμού σε περιόδους πλημμυρικών κρίσεων.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα