Ομιλία του νέου Γ.Γ. του ΚΚΕ στη Θεσ/κη: Κάλεσμα σε συσπείρωση

11:20 17/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το μήνυμα ότι «υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα», έστειλε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη, όπου χθες έκανε την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία που βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου
κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «φθηνή προπαγάνδα» της τρικομματικής κυβέρνησης τον ισχυρισμό της ότι όλα τα μέτρα που παίρνει το κάνει για το καλό του κοινωνικού συνόλου και κάλεσε τον λαό να μην πιστεύει τις «αυταπάτες», ότι φαίνεται φως «στο βάθος του τούνελ».

«Φως στο βάθος του τούνελ δεν είναι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις μονοπωλιακών ομίλων για να υπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντά τους, τα κέρδη τους», σημείωσε.

Εκτός από την τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για τον οποίο είπε ότι έχει κάνει πολιτικές «κωλοτούμπες» και ζήτησε από τον λαό να μην στοιχηθεί σε ένα από τα σενάρια συμμαχιών, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ιδεολογική τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι απειλές της ΝΔ με το φόβο της εξόδου από την Ευρωζώνη, της χρεοκοπίας, ταιριάζουν γάντι με τις αυταπάτες για κατάργηση - επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, τη λογική της ανάθεσης σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί και οι δυο συγκατοικούν στο ίδιο αντιδραστικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή επεσήμανε ότι «μπορεί να την απομονώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, οι σύλλογοι της νεολαίας. Όπως και γίνεται και πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερο για να μην περάσει το ρατσιστικό-ναζιστικό δηλητήριο στις λαϊκές συνειδήσεις».

Παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία και απηύθυνε έκκληση συσπείρωσης γύρω από το κόμμα προκειμένου ο λαός να μη σύρεται αλλά να σύρει ο ίδιος το χορό και μάλιστα σε ρυθμό «πυρρίχιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα