Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση και η Απονομή των βραβείων της 7ης Biennale 2016-2017 στην Ξάνθη

12:18 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση που διοργάνωσε η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης στο Μουσείο Οικουμένη στη Συδινή Ξάνθης το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 5μμ και η Απονομή των βραβείων της 7ης Biennale 2016-2017 `ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ` Παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από της με συμμέτοχη πολλών παιδιών από διαφορές περιοχές της Ελλάδας .
Η πρόεδρος της Ακαδημία Παιδικής Τέχνης Λίτα

Μαυρογένη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι τα παιδιά όλου του κόσμου, μέσα από το ρυθμό της μουσικής, τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις χώρες τους και την ιδιαίτερή τους παράδοση, μίλησαν στην γλώσσα της μουσικής, της αγάπης και της ειρήνης, δημιούργησαν έργα μοναδικής ομορφιάς και τα έστειλαν στην πόλη της Ξάνθης. Έτσι εκατοντάδες γονείς και παιδιά από όλη σχεδόν την Ελλάδα βρεθήκαν το διήμερο στην Ξάνθη. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ιδιαίτερα όμως θα σταθώ στην συμμετοχή των παιδιών της Ξάνθης τα οποία δούλεψαν πάρα πολύ για έχουν μια πολύ καλή παρουσία και να σταθούν ισάξια σε αυτό το μεγάλο ανταγωνισμό συμμετοχής.
Στον θεσμοθετημένο αυτό διαγωνισμό δουλέψαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. ως εραστές του ονείρου, κρατώντας αναμμένη τη φλόγα της αγάπη και της ειρήνης μεταξύ τον λαών του κόσμου.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αντλούμε μεγάλη δύναμη από την προσπάθεια και την αγάπη των παιδιών αυτών. 157 χώρες από όλο τον πλανήτη έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και μας επιφορτίζουν με την υποχρέωση να συνεχίσουμε.
Η πρόεδρος της Ακαδημία Παιδικής Τέχνης Λίτα Μαυρογένη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής επισήμανε παρά της προσπάθειες που κάνουμε τα 14 τελευταία χρόνια, χιλιάδες έργα από όλο τον κόσμο είναι αποθηκευμένα στο Μουσείο της Συδινής και ελπίζουμε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε δική μας στέγη, για να μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάζουν αυτόν το μοναδικό πλούτο της Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης.Τα έργα που είναι αποθηκευμένα κινδυνεύουν από την υγρασία και την μούχλα και ενώ υπήρχε η υπόσχεση από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης ότι θα τους παραχωρηθεί το ανακαινισμένο κτήριο του Μουζαφερ Μπέη στην Ξάνθη η διαδικασία πάγωσε .
Κλείνοντας η κ. Μαυρογένη τόνισε ότι αν δεν γίνει κάτι σύντομα και δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης πολύ σύντομα η συλλογή του Μουσείου Οικουμένης θα φύγει από την Ξάνθη και θα πάει στην Εθνική Πινακοθήκη

Keywords
Τυχαία Θέματα