Ν. Αντωνίου: Το Νοσοκομείο της Λαμίας καλύπτει έκτακτα χειρουργικά περιστατικά

11:14 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστό ή ανοικτό το Χειρουργείο του Νοσοκομείου Λαμίας; Καλύπτει έκτακτα περιστατικά ή όχι; Τι ισχύει;
Διαφορετική άποψη, για τη λειτουργία του Χειρουργείου του Νοσοκομείου της Λαμίας, έχει ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας Νέστωρ Αντωνίου σε σχέση με το διοικητή του ίδιου του Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτη Ζυγούρη, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας του χειρουργείου.

Η ΕΡΤ

Βόλου, επικοινώνησε με τον κ. Αντωνίου, ώστε να ενημερωθεί για το τι ακριβώς ισχύει.
«Στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Λαμίας δεν πραγματοποιούνται τα τακτικά και προγραμματισμένα χειρουργεία. Δεν είναι κλειστό το χειρουργείο. Καλύπτονται τα έκτακτα περιστατικά με την μία επικουρικό αναισθησιολόγο και με έναν ακόμα αναισθησιολόγο που μετακινείται από την Άμφισσα. Το πρόβλημα προέκυψε αιφνίδια λόγω ασθένειας των αναισθησιολόγων. Τα προβλήματα θα αποκατασταθούν με την επιστροφή των γιατρών στις 11 Νοεμβρίου που ολοκληρώνεται η άδεια ασθενείας του ενός και μετά τις 15 Νοεμβρίου του άλλου. Σε ότι αφορά την στελέχωση του νοσοκομείου με έναν ακόμη αναισθησιολόγο, ήδη έχω εγκρίνει το σχετικό αίτημα που μου υποβλήθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Λαμίας, αλλά ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης από κανέναν αναισθησιολόγο». Τα παραπάνω αποτελούν απάντηση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου, στα σχετικά ερωτήματα που ετέθησαν από την ΕΡΤ Βόλου, για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτη Ζυγούρη, η οποία ενημερώνει για την αναστολή λειτουργίας του Χειρουργείου τόσο για τα επείγοντα όσο και για τα τακτικά χειρουργεία.

Επίσης, ερωτηθείς ο κ. Νέστωρ Αντωνίου για το αν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου και του ιδίου, αν δηλαδή πριν την ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας του Χειρουργείου, είχε σχετική ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, η απάντηση του ήταν αρνητική, ενώ παράλληλα τόνισε ότι έχει τακτικότητα επικοινωνία με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας και συνεργασία και ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι όποιες αρρυθμίες προκύπτουν.
Τέλος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με την υποστελέχωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην περιοχή ευθύνης του, αλλά πραγματικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν αρνηθεί την προώθηση αιτημάτων για την πρόσληψη προσωπικού και στελέχωσης των ιδρυμάτων που εποπτεύει.

Η ανακοίνωση Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας

Παναγιώτη Ζυγούρη

«Ενημερώνουμε ότι, τα χρόνια περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, δε δύνανται να αντιμετωπίζονται στο Γ.Ν. Λαμίας, από σήμερα μέχρι νεωτέρας, λόγω σοβαρής υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λαμίας, η οποία καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του Χειρουργείου του Νοσοκομείου μας.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.
Τα επείγοντα περιστατικά, θα διακομίζονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα