Οι παρεμβάσεις στη Βουλή Κοντονή, Παππά και Τζανακόπουλου

17:16 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καταλογίζοντας της πανικό, ενώ έκανε λόγο για αλήθειες και ψέματα που αποκαλύπτονται και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή που έχει την θέληση να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ χαράσσονται με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια,

ανέφερε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σε ευθεία πρόκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί πρώτον αν είναι επίσημη θέση του τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι «ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», και δεύτερον σε τι διαφωνεί με την καταβολή της 13ης σύνταξης και της απαλλαγής του ΦΠΑ στα νησιά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναρωτήθηκε αν «είναι αλήθεια ή ψέμα ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα της τάξεως του 4,5% και εμείς πετύχαμε συμφωνία για μικρότερα; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μειώσει το χρέος και μπαίνουμε στη διαδικασία με βραχυπρόθεσμα μέτρα ενώ εσείς περιμένατε το πιστοποιητικό βιωσιμότητας του από τον κ. Σόϊμπλε;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής, προανήγγειλε την πρόσληψη 1347 δικαστικών υπαλλήλων μέσα στο 2017, ενώ εξήγγειλε και την σύσταση δικαστικής αστυνομίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ χαράσσονται με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια, ανέφερε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση μέτρων και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». «Έχει έρθει η στιγμή της ανάκαμψης και το πραγματικό ερώτημα, το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα που βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της σύγκρουσης (σ.σ. ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση) είναι ποιος θα ωφεληθεί από αυτή την ανάκαμψη. Και γι’ αυτό είναι κρίσιμη η παραμονή αυτής της κυβέρνησης ώστε η ανάπτυξη να λάβει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά και να ωφεληθούν από το νέο πλούτο οι εργαζόμενοι και όχι η ολιγαρχία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στέκεται απέναντι από την κυβέρνηση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ότι κατά την περίοδο που εκείνη ήταν κυβέρνηση επέδειξε εθελούσια υποταγή στους δανειστές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στη συζήτηση του προϋπολογισμού έχουν εκτεθεί δύο σχέδια: αυτό της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτά τα σχέδια είναι ανταγωνιστικά και αντικατοπτρίζουν διαφορετικές ιδεολογικές καταγωγές, διαφορετικό πολιτικό ήθος, διαφορετικές προτεραιότητες και σε τελευταία ανάλυση αντικατοπτρίζουν διαφορετικές κοινωνικές εκπροσωπήσεις, σημείωσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ειδικότερα ότι από τη μια πλευρά υπάρχουν οι ανάγκες του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, όλων όσοι έχουν πληγεί βαρύτατα από την κρίση και τη διαχείρισή της την πενταετία, οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, και από την άλλη μεριά αντανακλούν τις ανάγκες του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Όλες αυτές τις ημέρες της συζήτησης, αλλά και πριν από αυτή τη συζήτηση, έχουν διαφανεί οι διαχωριστικές γραμμές, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι σήμερα είναι περισσότερο σαφείς από ποτέ. Και αυτό διότι το σχέδιο και ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις δυσκολίες της επιτροπείας, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες θέτει ως μέγιστη προτεραιότητα την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας για την κοινωνική πλειοψηφία. Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι «έχει έρθει η στιγμή της ανάκαμψης και το πραγματικό ερώτημα, το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα που βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της σύγκρουσης είναι ποιος θα ωφεληθεί από αυτή την ανάκαμψη και γι΄αυτό είναι κρίσιμη η παραμονή αυτής της κυβέρνησης ώστε η ανάπτυξη να λάβει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά. Να ωφεληθούν από το νέο πλούτο οι εργαζόμενοι και όχι η ολιγαρχία. Είναι ακριβώς αυτό το σημείο που οι διαχωριστικές γραμμές χαράσσονται με τη μεγαλύτερη σαφήνεια».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «με περισσή αλαζονεία και περιφρόνηση για τον κόσμο της εργασίας ονομάζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις «ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς» και ενώ κατά τη γνώμη τους δεν είναι ιδεοληπτική εμμονή η προσήλωση σε ένα σχέδιο που θέλει την Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, με απορρυθμισμένη πλήρως την αγορά εργασίας, χωρίς εργατικά δικαιώματα, χωρίς καμία εγγύηση προστασίας».

«Στα χρόνια της καταστροφικής πενταετίας ακριβώς αυτό το σχέδιο υλοποιήθηκε. Αυτό που προσπάθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν να ενισχύσουν και να επιταχύνουν μια αυθόρμητη κίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας σε κρίση. Υλοποίησαν ένα σχέδιο το οποίο στόχευε στην ταχύτατη εκκαθάριση όλων των μη ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και την δημιουργία όρων για την εντατικότερη εκμετάλλευση της εργασίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «στόχος τους ήταν η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με τη μείωση του μεριδίου των μισθών στο συνολικό ΑΕΠ, με τη δημιουργία ενός νέου καθεστώτος κεφαλαιακής συσσώρευσης. Ενός καθεστώτος ασύδοτου, χωρίς περιορισμούς και χωρίς κανόνες. Δεν είναι τυχαίο ότι η μερική απασχόληση στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έγινε καθεστώς, από το 38% το 2010 μέσα σε μια διετία εκτινάχθηκε στο 59%».

«Στόχος δικός μας», είπε για την κυβέρνηση, «δεν είναι μόνο ο περιορισμός της αυξητικής αυτής πορείας αλλά η συνολική αντιστροφή της. και γι΄αυτό είναι κρισιμότητα η έκβαση της μάχης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη ΝΔ απέναντι το έχει δηλώσει ο ίδιος της ο πρόεδρος. Ξέρουμε όμως και ότι είναι αναγκαία η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όχι για λόγους δικαίωσης της αριστεράς αλλά για λόγους επιβίωσης των εργαζομένων».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμη ότι εξοργίζει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πιστώσεις του προϋπολογισμού για το κοινωνικό κράτος, για να τονίσει ότι οι πολίτες σήμερα οφείλουν να αναρωτηθούν τι θα συνέβαινε αν δεν είχε προηγηθεί η διαπραγμάτευση του 2015 που τόσο πολύ αρέσκεται να λοιδορεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Γιατί τόσο πολύ τους ενοχλεί η διαπραγμάτευση του 2015; Γιατί απλούστατα εσείς δεν διαπραγματευτήκατε ποτέ. Διότι ανέδειξε τη δική σας εθελούσια υποταγή στις βουλήσεις των δανειστών», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα συνέβαινε αν σήμερα, το 2016 και το 2017 ίσχυε η συμφωνία του 2012 με πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και τώρα ενοχλείται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από το 0,5 και το 1,75. Πρέπει να πείτε εσείς που είστε λάβροι σήμερα για το 3,5%, για πόσα χρόνια θα ίσχυε το 4,5%; Ουδείς ισχυρίζεται ότι οι στόχοι είναι χαμηλοί. Αλλά οι μόνοι που δεν δικαιούστε να μιλάτε για τον στόχο αυτό είστε εσείς που είχατε δεσμεύσει τη χώρα με το 4,5% έως το 2031», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η ίδια είχε πέσει έξω σε όλους τους στόχους που είχε προβλέψει καθόλη τη διάρκεια των προγραμμάτων. «Μην συνεχίζετε λοιπόν τη φαντασιοπληξία του success story», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει τα δύο κόμματα να σταματήσουν να πανηγυρίζουν για το εγκληματικό PSI, γιατί κανένας διεστραμμένος αλγόριθμος δεν μπορεί να διαγράψει τη λεηλασία των ταμείων, την καταστροφή των μικροομολογιούχων, την εξαφάνιση των αποθεματικών των νοσοκομείων, την υποθήκευση των ελληνικών τραπεζών».

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πολλοί βιάστηκαν να τις χαρακτηρίσουν προεκλογικές. «Οι ανακοινώσεις αυτές δεν ήταν ούτε προεκλογικού χαρακτήρα παροχή ούτε και δώρο. Ήταν η ελάχιστη ένδειξη υποστήριξης αλλά και πράξη καθήκοντος απέναντι σε εκείνους που σηκώνουν στις πλάτες του το βάρος πολλαπλών κρίσεων», είπε και αναφέρθηκε «στην κίνηση που εγκαινίασε την απονενοημένη εκστρατεία του κ. Σαμαρά το 2014»: «Διότι τότε κανένα πλεόνασμα δεν μοιράστηκε. Έγινε αντίθετα η πολιτική επιλογή εκτροχιασμού του προγράμματος μπροστά στην προδιαγεγραμμένη ήττα και η δαπάνη των 450 εκατ. ευρώ έγινε με έντοκο γραμμάτιο, εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του 2014 και οδήγησε στην αποτυχία να πιαστεί ο στόχος του 1,5% πλεονάσματος. Ο λογαριασμός έγραψε 0,4% για το 2015 αφήνοντας δημοσιονομικό κενό 2 δισ.». Το ζήτημα ήταν να ναρκοθετηθεί ο δρόμος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να εξαφανιστούν τα ταμειακά διαθέσιμα και να στηθεί το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι σήμερα διατίθεται η υπεραπόδοση των εσόδων και δεν τίθενται σε κίνδυνο οι στόχοι του 2016, όσο και αν η ΝΔ θέλει εκτροχιασμό για να δικαιολογήσει το σχεδιασμό της για ένα ένα 4ο Μνημόνιο, για ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, που θα φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα δικαιωθεί. «Η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση μέτρων και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η μεγάλη προσπάθεια για την αντιστροφή της πορείας θα συνεχιστεί. Οι δυσκολίες είναι γνωστές, τα εμπόδια είναι υπαρκτά και οι κοινωνικές αντοχές περιορισμένες. Δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε. Με συνέπεια, ευθύτητα και ειλικρίνεια κοιτάμε το λαό στα μάτια και του λέμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και στο τέλος θα κριθούμε όχι μόνο από τις προθέσεις αλλά και από το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε ευθεία πρόκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί πρώτον αν είναι επίσημη θέση του τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι «ζητήσει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», και δεύτερον σε τι διαφωνεί με την καταβολή της 13ης σύνταξης και της απαλλαγής του ΦΠΑ στα νησιά.

Κατά την τοποθέτηση του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδεικνύει στο θέμα των εργασιακών μια «ανησυχητική» σιωπή, την οποία ο ίδιος απέδωσε στον φόβο ότι εφόσον επιτευχθεί το ζητούμενο της επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα αποδειχθεί ότι η κατάργησή τους συνέβη όχι σαν απαίτηση των δανειστών αλλά γιατί ήταν στον πυρήνα των νεοφιλελεύθερου προγράμματος της ΝΔ, «στο οποίο επιμένει αμετανότητα». Ταυτοχρόνως, o κ. Παππάς ανέφερε ότι με τον ισχυρισμό της η αξιωματική αντιπολίτευση περί υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, υπονομεύει θεμελιακά το ίδιο της το αφήγημα περί success story και την υπογραφή της για πλεονάσματα 4,5% για πολλά χρόνια. «Η Ελλάδα δεν θα απογειωνόταν όπως έλεγε η ΝΔ, θα είχε πισωγύρισμα», είπε, προσθέτοντας πως επιπλέον η ΝΔ υποστηρίζει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έρθουν ως αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεων χωρίς να λέει ποιες εννοεί, «διότι στον δημόσιο τομέα και στο ασφαλιστικό δεν τις υποστήριξε. «Το ότι τα πλεονάσματα που είχε υπογράψει η ΝΔ δεν έβγαιναν, το λέει εγκαίρως ο κ. Χαρδούβελης, αλλά αυτό το ξεχνάνε να το πουν και μιλούν μόνο για ένα μέιλ. Αποδεικνύεται ότι η παραδοχή του success story βασίστηκε σε σαθρά θεμέλια», παρατήρησε ο κ. Παππάς.
«Είναι προφανές ότι η ΝΔ διαφωνεί με τη 13η σύνταξη και την απαλλαγή των νησιών από το ΦΠΑ. Ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης με σαφήνεια τι θα ήθελε να κάνουμε. Μήπως να δώσουμε έκτακτη επιχορήγηση για την εξόφληση δανείου της ΝΔ ή να προχωρήσουμε σε αναίρεση φόρων στους καναλάρχες;». «Εάν διαφωνούν να το διατυπώσουν σαφώς και να μας πει αν είναι επίσημη θέση του κόμματος αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα», ζήτησε ο κ. Παππάς.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, προξενεί εντύπωση να ακούς τους βουλευτές του κόμματος που δέσμευσε τη χώρα σε μια συμφωνία, η οποία προέβλεπε 20 δισ. παραπάνω επιβάρυνση μέχρι το 2018 από αυτή που προβλέπει η συμφωνία που έφερε η σημερινή κυβέρνηση, να μιλούν για υπερφορολόγηση, όπως επίσης ότι μιλούν για μη ρεαλιστικούς στόχους του 3,5% το 2018, και ήταν ρεαλιστικοί οι στόχοι διατήρησης του πλεονάσματος του 4,5% για πολλά χρόνια.
Αναπτυξιακός προϋπολογισμός

«Έχω την αίσθηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζει ένα χρόνο πίσω. Αυτή τη στιγμή τελειώνει μια χρονιά κατά την οποία η οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, η ανεργία έπεσε στο 23,1%, οι εξαγορές αυξήθηκαν κατά 10%, οι επενδύσεις πάγιων κεφαλαίων κατά 12,6%, η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο κατά 7%, ο τουρισμός κατά 11% και απόψε συζητούμε έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης γιατί εκτός των άλλων προβλέπει την πλήρη ανάπτυξη του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης με 760 εκατ. ευρώ, την αύξηση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων κατά 250 εκατ. ευρώ, την αυξημένη χρηματοδότηση κατά 300 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας και της κοινωνικής προστασίας», είπε ο κ. Παππάς. Χαρακτήρισε δε, «ακρότητες» «για να στηρίξουν το αλλοπρόσαλλο αφήγημα της αντιπολίτευσης» τα όσα λέγονται ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε 100 – 200 – 300 δισ. στον ελληνικό λαό και το PSI τον γλύτωσε από 600 δισ.».

«Ήρθε η ώρα να αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός, αν θα είχαμε αυτή την απόφαση του Γιούρογκρουπ αν δεν είχε επισυμβεί η πολιτική αλλαγή» σημείωσε ο κ. Παππάς, «διότι η επίσημη ελληνική θέση επί ΝΔ ήταν πως το χρέος είναι βιώσιμο».

«Αυτή η απόφαση δεν ήταν αποτέλεσμα μόνον της σκληρής διαπραγμάτευσης και αποτέλεσμα καλά οργανωμένης διπλωματίας της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και εκτός σχεδιασμού και πολιτικής μεθοδολογίας της τρόικας καταφέραμε να πείσουμε τους εταίρους», προσέθεσε και τόνισε ότι δεν θα υπήρχε αλλιώς η εθνική σύνταξη, παρά θα είχε εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δεν θα καταβαλλόταν η 13η σύνταξη στις 22 Δεκεμβρίου, δεν θα υπήρχε προοπτική ανάκαμψης των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων, δεν θα υπήρχε πρόγραμμα που πετυχαίνει να βγάλει την οικονομία σε ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στον τομέα της αρμοδιότητάς του, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η χώρα δεν είχε για χρόνια ψηφιακή στρατηγική (είναι 26η από τους 28 στην ενσωμάτωση τεχνολογιών και πληροφορικής), βρίσκεται πολύ χαμηλά και στο ποσοστό επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τιμολόγηση αλλά και στην απασχόληση της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική ύφεση και τη φυγή στο εξωτερικό των ειδικευμένων επιστημόνων.

«Εμείς υποβάλαμε τη νέα εθνική ψηφιακή εθνική στρατηγική στην ΕΕ, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες στον δημόσιο τομέα, ενισχύουμε τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν ψηφιακές υπηρεσίες, στοχεύουμε στη συγκράτηση του πληθυσμού, ενισχύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες του πληθυσμού, εισάγουμε ευέλικτες μορφές υλοποίησης των έργων πληροφορικής και επικοινωνιών» υπογράμμισε. Επίσης, και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις «αδράνεια» αφού η χώρα βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης στην ΕΕ και τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι μεν φιλόδοξος αλλά εφικτός: να εγκαταστήσουμε οπτικές ίνες για όλη την Ελλάδα. «Για μας οι νέες τεχνολογίες, μπορούν να αποτελέσουν όχημα υλοποίησης πολλών κοινωνικών δράσεων» είπε και ανακοίνωσε ότι ήδη εφαρμόστηκε η πρώτη δράση για την δωρεάν δορυφορική τηλεόραση στη Θράκη και το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν οι δράσεις για: Δωρεάν ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές, ειδικά κοινωνικά τιμολόγια για ειδικές κατηγορίες ΑΜΕΑ και δωρεάν ίντερνετ στα παραμεθόρια νησιά.

«Στον πυρήνα της αντίληψης είναι ότι η Πολιτεία θα λάβει όλα τα μέτρα ώστε η χώρα να περάσει στη νέα γενιά πληροφορικής και επικοινωνιών χωρίς να μείνει κανείς πίσω. Στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων επιλογών βρίσκεται ο ισχυρός ρόλος που καλείται να παίξει και το Δημόσιο και η κυβέρνηση και οι Ρυθμιστικές Αρχές», υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός.
Τέλος, ο κ. Παππάς ενημέρωσε σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, ότι ξεκινάει ένας κύκλος επαφών για να στηριχθεί το ΕΣΡ για να υλοποιηθεί τάχιστα η διαδικασία αδειοδότησης. «Δεν ξεκινάει από το μηδέν η Πολιτεία, έχει συσσωρεύσει γνώση και εμπειρία και πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα», είπε καταλήγοντας στην τοποθέτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
βουλη, 600 δις, για μας, νεα δημοκρατια, σόιμπλε, ΦΠΑ, συριζα, χρεος, καλοκαιρι, ελλαδα, ΠΑΣΟΚ, αεπ, success, psi, τραπεζες, σαμαρας, τίθενται, μνημονιο, ειλικρίνεια, ηλεκτρονική, νέα, δραση, αμεα, μμε, ΕΣΡ, απε, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αυξηση φπα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, τι ειναι το psi, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αξιολογηση, κομματα, βουλευτες, ηλεκτρονική, αεπ, αμεα, γνωμη, γνωση, δωρεαν, εθνικη, ηττα, θεμα, θρακη, μμε, νησια, οικονομια, προγραμμα, σημερινη, τηλεοραση, υφεση, ψεμα, ψεματα, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, αυξηση, αλγοριθμος, ανεργια, ασφαλιστικο, βρισκεται, γεγονος, διαστημα, δημοσιο, δηλωσεις, δικη, δρομος, δωρο, εγινε, εγγυηση, ευρω, ειλικρίνεια, ειπε, εκβαση, εκκαθαριση, εκμεταλλευση, εκστρατεια, εμμονη, επενδυσεις, ζωνη, ιδια, ιδιο, ιντερνετ, υπηρεσιες, μειλ, ινες, κυβερνηση, κινηση, κυκλος, λεηλασια, λογο, ματια, μερικη απασχοληση, μητσοτακης, μηδεν, μειωση, νεα γενια, εξοφληση, οπτικες ινες, οχημα, υπογραφη, πολιτεια, ρητρα, σαθρα, σεναριο, συζητηση, συνταξη, σιωπη, σόιμπλε, σχεδια, σχεδιο, τίθενται, τουρισμος, ισχυρος, φυγη, φορα, ψηφιακη, δημητρης, δικαιωματα, ευθεια, χωρα, μεινει, μπροστα, success, υγειας
Τυχαία Θέματα