Οι μάχες με τις φλόγες – Υψηλός ο κίνδυνος για την Πέμπτη (video)

23:23 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 18:00 σε αγροτοδασική έκταση στην Αλφειούσα Ηλείας, όπου επιχειρούν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ δύο αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου δήλωσε ότι «είμαστε σε επιφυλακή» και ότι

έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Όπως είπε στο ΑΠΕΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνότητας τους δάσους σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις», προσθέτοντας ότι «είμαστε μία «ανάσα από την Αρχαία Ολυμπία» και ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν το 2007 και κάηκε μέρος του αρχαιολογικού χώρου».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ, για αύριο Πέμπτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός στη χώρα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα