Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στις υπεραστικές συγκοινωνίες Ιωαννίνων (video)

13:33 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο χαμηλότερο επίπεδο δεκαετιών βρίσκεται η εκτέλεση δρομολογίων των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ από και προς τις πόλεις και τα χωριά στον νομό Ιωαννίνων, λόγω του κορονοϊού. Ο φόβος κυριαρχεί στον τοπικό πληθυσμό. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους: το τελευταίο 24ωρο στο Νομό Ιωαννίνων έχουν καταγραφεί 19 νέα κρούσματα, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων έχουν διαπιστωθεί και περιπτώσεις της βρετανικής και νοτιο-αφρικανικής 

μεταλλάξης. Αυτό αποτελεί παράπλευρο πλήγμα στον κλάδο των αυτοκινητιστών. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Γκίκα, πρόεδρο ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ιωαννίνων τα δρομολόγια έχουν μειωθεί για πρακτικούς λόγους, διότι κάποιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα Γιάννενα με τα γνωστά SMS. Ούτως ή άλλως ακόμη και στις καλές εποχές το ΚΤΕΛ πήγαινε σε κάποια απομακρυσμένα χωριά μια φορά την εβδομάδα, λόγω του μικρού αριθμού των κατοίκων τους.

Τα 40 δρομολόγια που πραγματοποιούσαν τα ΚΤΕΛ προ lock down έχουν διακοπεί. Με τις σχολές του πανεπιστημίου κλειστές και την απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών, δεν υπάρχει πλέον επιβατικό κοινό. Το πρόβλημα δεν λύνεται με την κίνηση κενών λεωφορείων σε γραμμές που δεν έχουν επιβάτες. Απλώς αυξάνει το λειτουργικό κόστος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα