Θάσος: Δεν θέλει πανικό αλλά γνώση και τήρηση των μέτρων, λέει ο πρώην δήμαρχος

12:52 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προειδοποίηση του καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος σε δηλώσεις του από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εντάξει τη Θάσο στις περιοχές που χρειάζονται ειδική προσοχή, υπενθύμισε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, υποστήριξε ότι με βάση τα λιγοστά κρούσματα του περασμένου Νοέμβρη και Δεκέμβρη, φαινόταν ότι σε έναν κλειστό χώρο όπως η Θάσος, έπρεπε να

δοθεί ιδιαίτερη προσοχή χωρίς πανηγυρικές δηλώσεις που προκαλούν εφησυχασμό.

Με την ιδιότητα του αυτοδιοικητικού, ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι οι δήμοι όφειλαν, μέσω των σχολικών επιτροπών, να ενημερώσουν το υπουργεία για τα πραγματικά δεδομένα των σχολικών κτιρίων τους και να ζητήσουν να προσαρμοστούν τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι, εφόσον αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

«Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά γνώση και τήρηση των μέτρων» κατέληξε ο κ. Χατζηεμμανουήλ παροτρύνοντας, με την ιδιότητα του γιατρού, τους κατοίκους να εμβολιαστούν.

Τέλος, ενόψει του καλοκαιρού, επεσήμανε ότι το άνοιγμα του τουρισμού πρέπει να γίνει με μεγαλύτερη σοβαρότητα, αξιοποίηση της περσινής εμπειρίας και με καλύτερες και πιο ασφαλείς πρακτικές για τον τοπικό πληθυσμό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα