Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα, τονίζει η Φ. Γεννηματά (video)

16:19 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες μετείχε η Φώφη Γεννηματά, η οποία στην παρέμβασή της τόνισε πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα.

«Επανέλαβα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι στη χώρα μας η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία και ότι το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί ουσιαστικά τώρα και όχι το 2018», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

«Η

στάση του Σόιμπλε για άλλη μια φορά είναι εναντίον των Ελλήνων πολιτών και πλήττει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αδιανόητο να μην δοθούν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το θέμα της ενιαίας ευρωπαϊκής άμυνας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να στηριχτεί « με δεδομένο ότι η συνθήκη της Λωζάννης, που προκλητικά αμφισβητεί η Τουρκία, αφορά όχι τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα ».

«Η κοινή ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική επιβάλλει να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία Ε.Ε -Τουρκίας και έχει ως προϋπόθεση όχι την ενεργοποίηση αλλά την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα