ΟΑΚ: Αποκατάσταση αστοχίας στο έργο του ανισόπεδου κόμβου Αμαρίου – παράκαμψη Ρεθύμνου

19:33 29/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντολή στον ανάδοχο για άμεση αποκατάσταση αστοχίας στον Ανισόπεδο Κόμβο Αμαρίου, της παράκαμψης Ρεθύμνου, έδωσε στον εργολάβο, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Ειδικότερα:

1.Τοποθετήθηκε προσωρινά λόγω των αργιών των Χριστουγέννων, η ειδική σήμανση περιορισμού της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και πλαστικοί κώνοι οριοθέτησης για αποφυγή της καθίζησης από τους διερχόμενους. Επίσης τοποθετήθηκαν αναλάμποντες φανοί (φώτα προειδοποίησης) για επισήμανση κινδύνου την νύχτα.
2.Διενεργήθηκε

αυτοψία από τα στελέχη και τους επιβλέποντες του Οργανισμού στο σημείο της καθίζησης του οδοστρώματος, στον ανισόπεδο κόμβο Αμαρίου της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνου για να διαπιστωθούν τα αίτια του προβλήματος.
Διαπιστώθηκε εισροή όμβριων νερών από το οδόστρωμα σε παλαιό μεταβατικό επίχωμα του επίσης παλαιού τεχνικού της κάτω διάβασης από Ρέθυμνο προς Αμάρι στην συναρμογή του με το νέο έργο του Α/Κ Αμαρίου.
3.Δόθηκαν επιτόπου εντολές στον ανάδοχο του έργου , για άμεση αποκατάσταση της αστοχίας της τοπικής καθίζησης, (όπως εργασίες για τον αποκλεισμό εισροής των ομβρίων στο επίχωμα και την κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης για εξάλειψη της καθίζησης).
4.Η καθίζηση του οδοστρώματος αποκαταστάθηκε άμεσα, από τον ανάδοχο, οπότε και η προσωρινή σήμανση απομακρύνθηκε.

Η αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ ΑΕ, μέσω της επίβλεψης του έργου θα παρακολουθεί την συμπεριφορά της αποκατάστασης του οδοστρώματος στο αμέσως προσεχές διάστημα, για ενδεχόμενη συμπληρωματική επέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα