ΟI ΔΡΟΜΟI ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ – «Ιταλία και Ισπανία: Μονομάχοι της ελιάς για χιλιετίες»

00:35 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, ώρα 20:00
ΕΡΤ3

LA ROUTE DES OLIVIERS

Σειρά ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε πέντε ωριαία επεισόδια.
Ένα από τα πιο αγαπημένα δέντρα των ανθρώπων, από την αρχαιότητα είναι οι ελιές. Τα δέντρα αυτά, είναι, κατά κάποιο τρόπο, το σήμα κατατεθέν, των περιοχών γύρω από τη Μεσόγειο. Οι ελιές, αλλά και τα παράγωγά τους, όπως το λάδι, θεωρούνται τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, από επιστήμονες, φημισμένους σεφ, αλλά απλούς ανθρώπους. Σ’

αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται το δέντρο της ελιάς, με την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την καθημερινότητα των λαών της Μεσογείου.

Δείτε σήμερα: «ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝ / Ιταλία και Ισπανία: ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ »

Πέρα από τις ρομαντικές εικόνες των ελαιώνων, η σειρά αυτή δεν μπορεί να παραβλέψει τον διαφημιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία, μια σκληρή μονομαχία για την ηγεσία της παγκόσμιας αγοράς, η οποία υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια. Οι δύο χώρες ελέγχουν το 70% της παγκόσμιας ελαιοπαραγωγής. Τα νούμερα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό γεμάτο βιομηχανικά μυστικά, διαφημιστικές καμπάνιες και στρατηγικές μάρκετινγκ. Και με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Πρωταγωνιστές του σκηνικού αυτού, είναι δύο μεγάλες εταιρείες ελαιοπαραγωγής- η Carbonell στην Ισπανία και η Mataluni στην Ιταλία., που θεωρούνται οι μεγαλύτεροι μονομάχοι στον πόλεμο της ελιάς.

Παραγωγή: Γαλλίας

Κατάλληλο για όλους

The post ΟI ΔΡΟΜΟI ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ – «Ιταλία και Ισπανία: Μονομάχοι της ελιάς για χιλιετίες» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα