«Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες», μια διαστημική όπερα του Λικ Μπεσσόν

16:10 27/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες», η νέα υπερπαραγωγή του σκηνοθέτη Λικ Μπεσσόν που βγήκε χθες στους γαλλικούς κινηματόγραφους, προσέλκυσε την πρώτη μέρα 361.566 θεατές σε όλη τη Γαλλία! Πρόκειται για την ακριβότερη γαλλική ταινία που έγινε ποτέ, με συνολικό προϋπολογισμό 197.47 εκατομμύρια ευρώ.

Η ταινία βασίζεται σε μια πρωτοποριακή σειρά κόμικ (graphic novel) των Πιέρ Κριστίν και Ζαν-Κλωντ Μεζιέρ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1967 και που ο Μπεσσόν ανακάλυψε όταν ήταν δέκα ετών.

Περίληψη

Στον

28ο αιώνα, ο Βαλέριαν και η Λορελίν είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Αλφα, μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Στο κέντρο του Άλφα, υπάρχει μία σκοτεινή δύναμη η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λορελίν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη σχέση τους;

Ένα όνειρο ζωής για τον Μπεσόν

Τη δεκαετία του 90, ο συγγραφέας του κόμικ, Ζαν-Κλωντ Μεζιέρ, πρότεινε στον Γάλλο σκηνοθέτη να μεταφέρει το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη. Όμως, εκείνος που βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας του «Πέμπτο Στοιχείο», δεν θεώρησε ότι είχε τα τεχνολογικά μέσα για να το κάνει. Ωστόσο, μετά το Avatar, συνειδητοποίησε ότι η τεχνολογία είχε προχωρήσει αρκετά κι ότι θα μπορούσε να τολμήσει να γυρίσει το «Βαλέριαν».

Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 20 εβδομάδες το 2016 αποκλειστικά στο Cité du Cinéma στη Γαλλία, που φιλοξενεί εννέα ιδιωτικά κινηματογραφικά στούντιο και μια δημόσια σχολή κινηματογράφου. Επίσης, ο σκηνοθέτης ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση να τροποποιήσει το πιστωτικό φορολογικό σύστημα έτσι ώστε οι ταινίες που δεν είναι στη γαλλική γλώσσα, να δικαιούνται φορολογική έκπτωση, το οποίο και έγινε.

Στο «Valerian» πρωταγωνιστεί ένα εντυπωσιακό κάστ : Cara Delevingne, Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman, Rihanna.

ΠΗΓΕΣ:

Keywords
Τυχαία Θέματα