Ο Β. Κορκίδης μιλά για τη συνάντησή του με τη Ντ. Βελκουλέσκου (audio)

15:14 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, για την συνάντησή του με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ο κ. Κορκίδης είπε ότι η κα Βελκουλέσκου «περισσότερο ήθελε να αγοράσει και λιγότερο να

πουλήσει», εννοώντας ότι ήθελε να ακούσει από τους παραγωγικούς φορείς τις εκτιμήσεις τους για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, «κι εμείς απαντήσαμε με 12 πίνακες» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, υπήρξε κοινή εκτίμηση για την υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά όπως επεσήμανε, αυτό είναι κάτι που δεν θεραπεύεται εύκολα στην παρούσα κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτήρισε ως θετικό αποτέλεσμα της συνάντησης με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ το γεγονός, ότι η κα Βελκουλέσκου έδειξε την διάθεση να υποστηρίξει τα «δύο προαπαιτούμενα των μικρομεσαίων», δηλαδή τον ακατάσχετο λογαριασμό και το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ, αφού μελετήσει τα στοιχεία, που της έδωσαν, διευκρινίζοντας βέβαια, ότι θέλει να δει το θέμα σε ένα πλαίσιο προϋποθέσεων. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κορκίδης, χαρακτήρισε πολύ ευχάριστη την παρουσία της κας Βελκουλέσκου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα