Φ. Κουβέλης: «Η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά επιλογή να χτυπηθεί η κυβέρνηση» (audio)

15:00 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η αντιπαράθεση στη διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών υπερβαίνει την εύλογη προσπάθεια να αποσαφηνιστεί το άναρχο καθεστώς τόσων χρόνων και συνιστά συγκεκριμένη, ευθεία και σαφή επιλογή να χτυπηθεί η παρούσα Κυβέρνηση όσον αφορά τον έλεγχο της ενημέρωσης», ανέφερε στον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη ο πρόεδρος της Eνωτικής Kίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Κουβέλης συνέχισε ταυτιζόμενος με την επισήμανση των δημοσιογράφων ότι το όλο κλίμα παρουσιάζει αναλογίες με την εποχή Κοσκωτά. «Το 89 είχαμε σύμπηξη ενός μετώπου των εκδοτών της εποχής, ενώ σήμερα έχουμε μία συνολικότερη κατάσταση με αιτίες και αφορμές που οδηγούν σε αποκαλύψεις και άλλων στοιχείων για τη λειτουργία των τραπεζών και τους ανύπαρκτους όρους δανειοδότησης προς συγκεκριμένα κέντρα οικονομικής αλλά και πολιτικής εξουσίας».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης καναλιών, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι «όλες οι πράξεις του διαγωνισμού, για όποιον πιστεύει ότι δεν ήταν αδιάβλητος, μπορούν να κριθούν από τη Δικαιοσύνη». Σχετικά με τις αιχμές για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο πρώην υπουργός δήλωσε ανήσυχος λέγοντας ότι «δυστυχώς κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί ενεργούν ως θεραπαινίδες πολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων».

Τέλος για τις προσπάθειες συσπείρωσης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς σε έναν ενιαίο χώρο ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες και αδιέξοδα, επειδή, κατά τη γνώμη του, απουσιάζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και ένα ιδεολογικό πλαίσιο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα