Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Χίο για την προστασία των συνόρων και την ανθρωπιά των ενόπλων δυνάμεων

08:58 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προασπίζεστε την Πατρίδα και ταυτόχρονα δίνετε μήνυμα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο απέναντι στο προσφυγικό δράμα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο πλήρωμα του Ναρκοθηρευτικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «Ευρώπη».
Επισημαίνοντας τη σημασία του ονόματος του πλοίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία ευχαρίστησε για την προσφορά του πληρώματος του «Ευρώπη» και παράλληλα

όλων των ενστόλων μας.
«…Παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα, συμμετέχετε στον αγώνα της προσφυγικής τραγωδίας αποδεικνύοντας πως ένα πολεμικό σκάφος μπορεί να προφυλάσσει τα σύνορα αλλά και να υπηρετεί τον άνθρωπο, που είναι στην καρδιά του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού. Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που όταν οι καιροί αλλάξουν, όταν η ειρήνη έρθει ξανά στην περιοχή, όταν δεν θα χρειάζεται άνθρωποι να διασχίσουν το Αιγαίο για να σώσουν τη ζωή τους, όταν δεν θα πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο τότε να θυμάστε πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι στιγμές που βιώσατε σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς», τόνισε μεταξύ άλλων ευχαριστώντας για την τιμή που του έκαναν και ενώ ο πλοίαρχος του «Ευρώπη» του παρέδωσε το θυρεό του πλοίου.
Νωρίτερα είχε επισκεφθεί την έδρα της 96 ΑΔΤΕ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, όπου ενημερώθηκε από το επιτελείο της Ταξιαρχίας.
Μετά το ναρκοθηρευτικό του Π.Ν. «Ευρώπη», επισκέφθηκε και τα άλλα δύο πλοία που ναυλοχούσαν στο λιμάνι της Χίου, και συγκεκριμένα την Πυραυλάκατο «Σημαιοφόρος Τζιμιτζόπουλος» και το ΠΑΘ του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής «Γαύδος», όπου ενημερώθηκε αντίστοιχα από τους πλοιάρχους τους.
Στην Προκυμαία της Χίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτός πρωτοκόλλου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κόσμο, ευχόμενος καλό καλοκαίρι, που είτε καθόταν στα καταστήματα είτε σταμάτησε τον περίπατό του για τον δει και φωτογραφήθηκε ειδικά με νέα παιδιά.
Σήμερα το πρωί θα συνεχίσει την περιοδεία του σε στρατιωτικούς σχηματισμούς επισκεπτόμενος το μικρονήσι της Παναγιάς και το Φυλάκιο σε αυτό και ακολούθως συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ θα επισκεφθεί τη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο.
Χθες φθάνοντας στη Χίο στα πλαίσια της περιοδείας του συναντήθηκε με τα πληρώματα του Super Puma, ενώ επισκέφθηκε και το Φυλάκιο της Αγίας Ελένης.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα