Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά τη νέα πορεία αλληλεγγύης στην Ηριάννα

07:27 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της καταδικασμένης για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», της 29χρονης Ηριάννας ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Μετά την ειρηνική ολοκλήρωση της πορείας, μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη και την Βαλτετσίου με μολότοφ και άλλα αντικείμενα,

ενώ πέντε αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, στα Εξάρχεια.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 29χρονη, μετά την απόρριψη του αιτήματος για την αποφυλάκισή της.

Σκληρή πολιτική κόντρα

Για ακροδεξιό κατήφορο κατηγόρησε τη ΝΔ, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, με αφορμή την υπόθεση της Ηριάννας. Ο Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις» και πρόσθεσε με νόημα ότι «η ΝΔ περίμενε να συμβεί ότι το 2008 στην Αθήνα, θα έτριβαν τα χέρια τους», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στους δικαστές και οι αποφάσεις των δικαστηρίων γίνονται σεβαστές.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να καταγραφεί στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Επικριτικές είναι οι αναφορές και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Για θεσμικό κατήφορο της κυβέρνηση και απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, από την κυβέρνηση που τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας και προσφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία», μίλησε από τη Μάνη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση:Στ. Κοντονής στην ΕΡΤ: Δεν αντιδικεί η κυβέρνηση με τη δικαιοσύνη (video)

Σχετική είδηση:Πολιτική κόντρα για την υπόθεση της Ηριάννας-Βανδαλισμοί στην Ερμού (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα