Ο νεαρότερος Περιφερειαρχής

11:42 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Στέλιος Αρβανιτίδης είναι τριτοετής φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ και περιφερειάρχης για τις ανάγκες του Συνεδρίου της προσομοίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Ως εικονικός περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτή Κοινωνία των Πολιτών» βλέπει με πιο αισιόδοξη ματιά το μέλλον της χώρας.

«Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο από την

πλευρά των συμμετοχόντων» δηλώνει για το εγχείρημα της προσομοίωσης και εξηγεί «Το μεγαλύτερο στοίχημα για εμάς τους συμμετέχοντες είναι ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια έστω πιλοτική εφαρμογή ενός εναλλακτικού τύπου πολιτικής μακριά από αυτό που έχουμε γνωρίσει από τα media και ειδικά την εξαετία της Κρίσης, που μας έχει δυσαρεστήσει και έχει φτάσει την ελληνική πολιτεία να απαξιώνει τα πολιτικά τεκταινόμενα».

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του νέου τύπου πολιτικής; ρωτάμε τον νεαρό περιφερειάρχη για να τον ακούσουμε να δηλώνει ότι «Θα προταχθεί ο διάλογος, η αμοιβαία υποχώρηση θέσεων ώστε με μια ευρύτερη νομιμοποίηση να αφήσουμε πίσω τη συναλλαγή, την πελατειακή λογική. Δεν θα μιλάμε για ένα απλό και σκληρό παιχνίδι εξουσίας, αλλά για μια νέα εφαρμογή η οποία δεν θα προτάσσει την συναλλαγή, αλλά την αλλαγή».

Γιατί να τα καταφέρετε εσείς κι όχι οι νυν πολιτικοί που έχουν την εμπειρία των χρόνων που πέρασαν; Θέτουμε το ερώτημα στον νεαρό φοιτητή για να τον ακούσουμε να απαντά «Είμαστε η γενιά που καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις. Μπορούμε πιο κριτικά και πιο σκεφτικά απέναντί στις σχέσεις συναλλαγών να απορρίψουμε τακτικές που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν».

Όσον αφορά στο μέλλον, είστε αισιόδοξος; Ρωτάμε τον νεαρό περιφερειάρχη μην περιμένοντας να ακούσουμε απάντηση άλλη από αυτή που έδωσε: « Θα προτιμήσω να είμαι αισιόδοξος, όχι τόσο βάσει των δεδομένων, όσο των δειγμάτων γραφής ότι υπάρχει διάθεση. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα νέων οι οποίοι θέλουν να προσπαθήσουν εδώ, να δουλέψουν εδώ. Όσο μεγαλώνει αυτή η μερίδα, τόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για το μέλλον της χώρας» απαντά δίνοντας την εντύπωση ότι βάζει το δικό του προσωπικό στοίχημα.
Φώτο:Στέλιος Αρβανιτίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Ο νεαρότερος Περιφερειαρχής appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα