Μαγνησία : Πολλές διευκρινίσεις ζητήθηκαν για Λατινικά και Χημεία

11:42 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία κρίση πανικού, που σημειώθηκε στις 8.59 το πρωί στο 8ο Λύκειο Βόλου και οκτώ διευκρινίσεις, για τις οποίες δόθηκε μία απάντηση από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ήταν τα χαρακτηριστικά της σημερινής ημέρας των Πανελλαδικών, στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας, όπου οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα των Λατινικών και της Χημείας, με το παλιό και το νέο σύστημα. Κατά

τα λοιπά η κατάσταση στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας ήταν ομαλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους 1040 υποψηφίους με το νέο σύστημα απουσίασαν 29, ενώ από τους 35 υποψηφίους με το παλιό σύστημα απόντες ήταν έξι.

Οι πανελλαδικές συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με τα μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, που εξετάζονται με το νέο σύστημα, ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Η ΚΕΕ για την Ομάδα Προσανατολισμού

Με έγγραφο που απεστάλη σήμερα στους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων και των εξεταστικών κέντρων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Γενικού Λυκείου 2016, τονίζει ότι, λόγω της εφαρμογής, για πρώτη φορά, του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενδεχομένως να υπήρξαν ορισμένοι, που δεν είχαν δηλώσει το 4ο μάθημα, που θα συμπλήρωνε την Ομάδα Προσανατολισμού τους, επειδή θεώρησαν αυτονόητη τη δήλωσή του.

Η οδηγία αφορά υποψήφιους για τα μαθήματα Λατινικά, για την Ομάδα Προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, Βιολογία, για την Ομάδα Προσανατολισμού θετικών σπουδών, Οικονομία και Πληροφορική.

Σε περίπτωση που υποψήφιοι προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις, χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.

The post Μαγνησία : Πολλές διευκρινίσεις ζητήθηκαν για Λατινικά και Χημεία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα