Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο – Τι ενώνει τον Φελπς με τον Σκούλινγκ

15:09 13/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Τζόζεφ Σκούλινγκ ο 21χρονος αθλητής από τη Σιγκαπούρη, που στέρησε τον Μάικλ Φελπς, τη χαρά ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου στα 100μ. πεταλούδα μεγάλωσε έχοντας τον τεράστιο αυτόν Αμερικανό κολυμβητή ως ίνδαλμά του.

Ο Σκούλινγκ χάρισε το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη Σιγκαπούρη γιατί εμπνεύστηκε από τον Φελπς και δούλεψε σκληρά για να τον φτάσει, μόνο που στο τέλος κατάφερε και να τον ξεπεράσει.

Τους δυο αθλητές τους ενώνει μια

παράξενη και όμορφη ιστορία και που την αφηγήθηκε ο Σκούλινγκ.

«Ήταν λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Η ομάδα των ΗΠΑ έκανε μια στάση στη Σιγκαπούρη πριν πάει στο Πεκίνο και μια μέρα ήρθε στις εγκαταστάσεις όπου έκανα προπόνηση. Ήταν νωρίς το πρωί και κάτι έγραφα, όταν άκουσα φωνές: «Έρχεται ο Φελπς! Έρχεται ο Φελπς! Ήθελα οπωσδήποτε μια φωτογραφία μαζί του. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί και μόλις τον είδα από κοντά, δεν μπορούσα ούτε το στόμα μου να ανοίξω».

Ο Φελπς δεν αρνήθηκε να βγάλει εκείνη τη φωτογραφία. Οκτώ χρόνια αργότερα, έβγαλε πολλές ακόμα φωτογραφίες μαζί με τον Σκούλινγκ. Μόνο που ο πιτσιρικάς από τη Σιγκαπούρη ήταν στο πρώτο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου κι αυτός στο δεύτερο.

«Αν δεν ήταν ο Μάικλ, δε νομίζω ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο», παραδέχθηκε ο χρυσός ολυμπιονίκης από τη Σιγκαπούρη. «Όταν ήμουν παιδί, ήθελα να μοιάσω σε αυτόν. Νομίζω ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από ό,τι έχει συμβεί εδώ οφείλεται στον Μάικλ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ήθελα να γίνω καλός κολυμβητής».

Ο πιτισρικάς από τη Σιγκαπούρη μάλιστα πήρε το χρίσμα του διαδόχου από τον μεγάλο Αμερικανό που λίγο μετά τον τελικό δήλωσε απογοητευμένος που έχασε αλλά περήφανος για τον Τζο.

«Δεν είμαι χαρούμενος που έχασα, αλλά νιώθω περήφανος για τον Τζο. Στη διάρκεια της καριέρας μου αυτό που ήθελα ήταν να αλλάξω το άθλημα της κολύμβησης. Και βλέποντας παιδιά σαν τον Τζο να παίρνουν τη σκυτάλη, νομίζω ότι κάτι κατάφερα», δήλωσε ο Φελπς.

Keywords
Τυχαία Θέματα