Ο Κ. Καραγκούνης μιλά για τα ζητήματα στην εκπαίδευση (audio)

13:54 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε όλους του τίτλους και τα πτυχία από όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και πανεπιστήμια από το εξωτερικό και να αναγνωρίζουμε και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και να μην επιφυλάσσουμε το ίδιο δικαίωμα για τη χώρα μας», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

«Ήταν πολύ σημαντική η αντιπαράθεση που έγινε χθες στη Βουλή ειδικά για το άρθρο 16», πρόσθεσε, «δηλαδή η χώρα να μην μπορεί

να κάνει αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για να έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, κάτι που το έχουν όλα τα κράτη, ακόμη και εκείνα της Αφρικής».

«Ο κόσμος κατάλαβε, τις διαχωριστικές γραμμές που έχουν τα δύο κόμματα», τόνισε ο κ.Καραγκούνης, και υπενθύμισε ότι, «η ΝΔ με ευρεία πλειοψηφία από όλα τα κόμματα ψήφισε το Νόμο Διαμαντοπούλου που προέβλεπε βασικές αλλαγές στην Παιδεία και σήμερα η κυβέρνηση τον ξηλώνει εμμένοντας στη λογική να απαξιώσει το Πανεπιστήμιο και το Δημόσιο Σχολείο».

Αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών, δήλωσε ότι «υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη στην κυβέρνηση ότι το μάθημα στη χώρα μας είναι κατηχητικό. Δεν είναι έτσι ακριβώς», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υπάρξει έστω και υποτυπώδης συμφωνία με την Εκκλησία αλλά και τους αρμόδιους φορείς διδάσκαλους και πανεπιστημιακούς».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα