Συνταξιούχοι από Βόλο στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα

12:57 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση που θα γίνει στη Λάρισα την επόμενη Παρασκευή 7 Οκτββρίου στις 10 το πρωί απευθύνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας. Μάλιστα λεωφορεία θα μισθωθούν για να τους μεταφέρουν στη Λάρισα και θα αναχωρήσουν

στις 8:30 π.μ. από το Δημαρχείο του Βόλου.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ), ΟΑΕΕ ΤΑΕ, ΝΑΤ και ΑΓΕΤ, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τα ψέματα που λέει ότι δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις, ενώ σήμερα έγινε περικοπή 35-50% του ΕΚΑΣ. Το διαπίστωσαν οι ίδιοι που νωρίς σήμερα το πρωί μοίρασαν πρόσκληση για το συλλαλητήριο έξω από τις τράπεζες που είχαν συγκεντρωθεί απόμαχοι της εργασίας για να πληρωθούν τις συντάξεις τους.
Ο Θανάσης Κοντονίνας πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, τόνισε ότι οι συντάξεις είναι η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων για να ζήσουν ανθρώπινα. Και τόνισε ότι η 1η Οκτώβρη που είναι ημέρα της τρίτης ηλικίας θέλει αξιοπρέπεια και όχι συνταξιούχους – επαίτες. Κάλεσε δε τους συνταξιούχους να εξωτερικεύσουν την οργή που νιώθουν με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
Ο Κώστας Λαούδης τόνισε ότι εδώ και 40 χρόνια οι πολιτικοί ήταν ψεύτες και κλέφτες και ευχήθηκε η σημερινή κυβέρνηση, που είπε ψέματα, να μη γίνει κλέφτης.
Ο Θανάσης Μούτος που εκπροσώπησε τους συνταξιούχους ΑΓΕΤ είπε ότι όσο οι συνταξιούχοι αδρανούν οι περικοπές θα συνεχιστούν, ανέφερε ότι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι μικρή και πρότεινε την πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας.
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας είπε ότι οι συνταξιούχοι αποτελούν το 40% του πληθυσμού και έχουν δύναμη στα χέρια τους ενώ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΝΑΤ Αποστόλης Λαμπαδάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα καθώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο για μη περικοπή των συντάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα