Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, παρουσίασε το ημερολόγιό του

12:03 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, στο πλαίσιο της διαδικασίας ψηφιοποίησης του πλούσιου ιστορικού του αρχείου, προχώρησε στην έκδοση ενός συλλεκτικού ημερολογίου για το 2018, με ανέκδοτο υλικό το οποίο βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και μέσα από το οποίο φωτίζονται πολλές πλευρές της ιστορίας της Πάτρας.

Η παρουσίασή του, έγινε στη αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών το Σάββατο 25 Νοεμβρίου,παρουσία αρχών, φορέων της πόλης και πολιτών σε ανοικτή εκδήλωση.

Το

ημερολόγιο, μέσα από το οποίο φωτίζονται πολλές πλευρές της ιστορίας της Πάτρας,αποτελεί μια πρώτη καταγραφή ενόψει του λευκώματος που θα ακολουθήσει με την ιστορία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, η οποία ξεκινάει πολύ νωρίτερα και από το 1904, έτος ιδρύσεώς του. Ο Σύλλογος ,προήλθε από τους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου «Ερμής», η δραστηριότητα του οποίου ανάγεται στον 19ο αιώνα.

Η πρόταση για το λεύκωμα του Συλλόγου έγινε από τον κ. Θανάση Μανθόπουλο που το 2010 είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου. Το ημερολόγιο επιμελήθηκε η δημοσιογράφος – αρχαιολόγος Γιώτα Κοντογεωργοπούλου και εκδίδεται σε συνεργασία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με τις εκδόσεις «Το Δόντι».

Για τη διαδικασία και το ημερολόγιο ψηφιοποίησης, μίλησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, η Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ Βάλια Αρανίτου και η Γιώτα Κοντογεωργοπούλου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι τέως Πρόεδροι του Συλλόγου Χρήστος Γκοτσόπουλος και Νίκος Στριφτούλιας, οι οποίοι αναγορεύτηκαν επίτιμοι Πρόεδροι του ΕΕΣΠ. Επίσης, βραβεύτηκαν τρεις νεοφυείς αλλά και έξι εμπορικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν αδιάλειπτα την δραστηριότητά τους από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.

Σύνταξη:Δήμητρα Αναργύρου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμπορικός Σύλλογος, Πάτρας,eborikos syllogos, patras