Ο δήμος Βόλου διαψεύδει Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για κλείσιμο σχολείων

14:41 8/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κόντρα μεταξύ του Δήμου Βόλου και των διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων του δήμου Βόλου, αύριο Δευτέρα. Ο Δήμος τονίζει ότι δεν εκδόθηκε απόφαση δημάρχου, ενώ ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας τονίζει ότι δόθηκε διαβεβαίωση από την αντιδήμαρχο Παιδείας τόσο στον ίδιο όσο και στον διευθυντή της Α’θμιας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει: σχετικά με τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί μη λειτουργίας των σχολείων

αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου, με απόφαση του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σαβελίδη, ενημερώνουμε ότι η κατά Νόμο απόφαση λαμβάνεται από το Δήμαρχο Βόλου και τέτοια απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί.Αργότερα, και μέσα στην ημέρα, αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, θα ληφθεί και η ανάλογη απόφαση, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των μαθητών και όχι τις επιθυμίες των συνδικαλιστών».

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης επισημαίνει από την πλευρά του ότι στις 10.38 σήμερα το πρωί, τόσο ο ίδιος, όσο και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος, είχαν τη διαβεβαίωση ότι τα σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Βόλου θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα.

«Η διαβεβαίωση δόθηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή. Κατόπιν της διαβεβαίωσης ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων, ως όφειλε, ενώ το ίδιο έγινε και για άλλους Δήμους, για τους οποίους υπήρχαν αντίστοιχες διαβεβαιώσεις.Δεν αποτελεί αντικείμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οργανωτική λειτουργία του Δήμου Βόλου», αναφέρει ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα