Οι Αρχές είχαν κατασχέσει (για λίγο) το πιστόλι του εκτελεστή στη Φλόριντα

14:37 8/1/2017 - Πηγή: Protagon

Από την προσοχή των Αρχών φαίνεται να κατάφερε να διαφύγει ο βετεράνος του πολέμου του Ιράκ Εστεμπάν Σαντιάγκο, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους έξι την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ στη Φλόριντα.

Οπως έγινε γνωστό από στέλεχος του FBI στην Αλάσκα, από όπου αναχώρησε αεροπορικώς ο Σαντιάγκο για την Φλόριντα, ο 26χρονος κατηγορούμενος εμφανίστηκε σε ταραγμένη κατάσταση τον Νοέμβριο στο τμήμα της υπηρεσίας.

Εκεί δήλωσε πως ακούει φωνές

και ότι το μυαλό του ελέγχεται από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες.

Μεταφέρθηκε σε ιατρική μονάδα για να αξιολογηθεί η ψυχική του κατάσταση ενώ η αστυνομία κατέσχεσε ένα περίστροφο κατά την διάρκεια της ψυχικής του αξιολόγησης. Το περίστροφο αργότερα (τον Δεκέμβριο) του επιστράφηκε καθώς δεν είχε διαγνωσθεί με ψυχική ασθένεια. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για το ίδιο ημιαυτόματο περίστροφο διαμετρήματος 9 χιλιοστών με το οποίο ο δράστης εξαπέλυσε την επίθεση την Παρασκευή.

Ο Σαντιάγο είχε υπηρετήσει στο Ιράκ από τον Απρίλιο του 2010 ως τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι αποστρατεύτηκε από την Εθνοφρουρά της Αλάσκας λόγω μη ικανοποιητικής απόδοσης. Σύμφωνα με τη θεία του, «στο Ιράκ έχασε τα μυαλά του», ενώ και ο αδελφός του είπε για αυτόν ότι παρακολουθούνταν από ειδικό.

Οπως είπε ο ίδιος στις αρχές, είχε σχεδιάσει την επίθεση και για αυτό αγόρασε ένα αεροπορικό ταξίδι χωρίς επιστροφή για τη Φλόριντα. Είχε μάλιστα μεταφέρει νόμιμα το όπλο του κατά την πτήση από την Αλάσκα στη Φλόριντα.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, αναφορικά με τα ως τώρα άγνωστα κίνητρα του δράστη, ανάμεσα τους και αυτό της τρομοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά του Σαντιάγκο, ο οποίος κινδυνεύει ακόμη και με τη θανατική ποινή. Ανάμεσα στις κατηγορίες που βαραίνουν τον Σαντιάγκο είναι αυτή της άσκησης πράξης βίας, της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης, της χρήσης όπλου για διάπραξη βίαιου εγκλήματος και πρόκλησης θανάτου.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο στο Φορτ Λόντερντεϊλ τη Δευτέρα.

The post Οι Αρχές είχαν κατασχέσει (για λίγο) το πιστόλι του εκτελεστή στη Φλόριντα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα