Ο Χάμιλτον κερδίζει το Ρόσμπεργκ στη μάχη για την pole του Γκραν Πρι της Βραζιλίας

21:53 12/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθειά του να κερδίσει το Γκραν Πρι της Βραζιλίας και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τίτλο, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών.

Τη νίκη στο βραζιλιάνικο Γκραν Πρι όμως, για να στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλητής στην καριέρα του, θέλει και ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος έδειξε ότι θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για τον Χάμιλτον στον αγώνα, όντας μόλις 102 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος στις δοκιμές.

Πίσω

από τα άπιαστα «Ασημένια Βέλη» ακολούθησε ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari, ενώ τέταρτος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Στην πέμπτη θέση ήταν η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ, μπροστά από τη δεύτερη Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο Ρομάν Γκροζάν κατέκτησε μια εντυπωσιακή έβδομη θέση για την Haas, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Force India των Νίκο Χούλκενμπεργκ και Σέρχιο Πέρες και η McLaren του Φερνάντο Αλόνσο.

Ήταν η 60η pole position του Λιούις Χάμιλτον σε μια πίστα που δεν έχει υπάρξει ευγενική μαζί του, καθώς δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει ποτέ εκεί, στην ήδη δεκάχρονη καριέρα του. Η ελάχιστη διαφορά που τον χωρίζει στις δοκιμές από τον συνδιεκδικητή του τίτλου Νίκο Ρόσμπεργκ, προμηνύει ένα συναρπαστικό βραζιλιάνικο Γκραν Πρι.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 17:00 το απόγευμα από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα