Ο Α. Μαρίνος για οικονομικό έλεγχο στον ΦοΔΣΑ

19:38 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όπως είχα δεσμευθεί κατέθεσα αίτημα σήμερα στα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης, προκειμένου να γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στον τοπικό φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) για να εξεταστεί που πηγαίνουν τα χρήματα των Ζακυνθινών από τη στιγμή που ούτε τα απορριμματοφόρα επισκευάζονται, ούτε καλύπτονται υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους», ανακοίνωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Αλυκών και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ζακύνθου Αναστ.Μαρίνος.

Μάλιστα, δημοσιοποιεί και τους αριθμούς πρωτοκόλλου, οι οποίοι, είναι οι εξής: Α) Υπουργείο Εσωτερικών: 2796.

Β) Υπουργείο Οικονομίας: 3113. Γ) Υπουργείο Δικαιοσύνης: 2214.

«Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του, έκανα αυτό που έπρεπε από την πλευρά μου για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να μην υπάρχουν σκιές. Ελπίζω οι τρεις Υπουργοί να πράξουν το καθήκον τους πλέον και να δώσουν εντολή στις εμπλεκόμενες ελεγκτικές υπηρεσίες να στείλουν κλιμάκιο στο νησί, ώστε να λάβει χώρα εξονυχιστικός έλεγχος. Αν δεν το κάνουν, πράγμα που απεύχομαι, τότε κριτής τους θα είναι η κοινωνία. Ακόμα και την ύστατη ώρα καλώ την Δημοτική Αρχή και τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ να αξιοποιήσουν πρόταση Πολωνικής εταιρείας που θα παίρνει τα σκουπίδια από τη Ζάκυνθο, δίχως οι πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά για την απομάκρυνσή τους. Εκτός των άλλων, η εταιρεία ένα μέρος από τα κέρδη που θα έχει (θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από τα σκουπίδια) θα τα διαθέτει για να γίνονται τα έργα υποδομής που λείπουν από το νησί μας», αναφέρει.

«Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε ενώπιον στελεχών της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, σε ραντεβού που έγινε την Πέμπτη 25 Μαίου και ώρα 1.30 το μεσημέρι στην Πρεσβεία της Πολωνίας, ενώ σχετικό φάκελο έχει στα χέρια του και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης. Ας σταματήσουν να…ονειρεύονται τα 18 εκ. ευρώ του ΄΄Λίβα΄΄. Είναι πλέον στο χέρι τους να μη γίνει περιβαλλοντική καταστροφή και να μη μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της Ζακύνθου», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα