Ο Αλ. Χαρίτσης για την πορεία του αναπτυξιακού σχεδιασμού και τις αφίξεις από τη Βρετανία

14:46 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός ο οποίος θα στηριχτεί σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη συντονισμένη αξιοποίηση των διαθέσιμων και νέων χρηματοδοτικών πόρων χωρίς αντιφάσεις και επικαλύψεις, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

Τονίζει ακόμη ότι:
-Όλες οι νέες δράσεις που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον, με συνέπεια να αυξηθεί ο προϋπολογισμός

τους. Ήδη έχουν βγει προσκλήσεις για το 25% των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το ποσοστό θα ανέλθει στο 50% που αντιστοιχεί σε ποσό 9 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνη.
– Επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν είναι η ανάπτυξη clusters, meta-clusters και άλλων δομών ενεργούς στήριξης της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, καθώς και δράση για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, με προσωπικό από 50 μέχρι 250 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η προκήρυξη προγράμματος προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας σε σχέση με τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και προγράμματος προϋπολογισμού 30 εκατ.
Keywords
Τυχαία Θέματα